Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2017

«ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ» ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο Π. ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Παύλος Πολάκης γνωστοποίησε μερικά ονόματα από τη λίστα των 23 ατόμων που φέρονται, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να προσλήφθηκαν επί ημερών του Άδωνη Γεωργιάδη από τον ίδιο και τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου και τα οποία βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα.

Ο Αδ. Γεωργιάδης παίρνοντας το λόγο για να παραθέσει το ερώτημά του, ανέφερε προς τον κ. Πολάκη ότι ο αναπληρωτής υπουργός τον κατηγορεί για δύο πράγματα, τονίζοντας πως είναι εντεταλμένος σε αυτό το ρόλο από τον πρωθυπουργό. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Πολάκη να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις για τις προσλήψεις που φέρεται να έγιναν όσο ο ίδιος ήταν υπουργός στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το δεύτερο να παραθέσει επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν κατά τη δική του θητεία, κάτι που σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε έγινε στη δική του θητεία.


Σφοδρή ήταν η επίθεση του Παύλου Πολάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό να παραθέτει ονόματα που είχαν διοριστεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ με τη σύμβασή τους να λήγει την ημέρα που -όπως είπε ο ίδιος- η υπουργική θητεία του κ. Γεωργιάδη έληξε. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε επώνυμα σε τρεις υπαλλήλους που φέρονται να διορίστηκαν από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Γεωργιάδη, έγινε πρόσληψη της Ιωάννας Δεμέντη (ήταν προηγουμένως άμισθη συνεργάτιδα του γραφείου Τύπου του νυν αντιπροέδρου της ΝΔ), του Βασίλη Μπεσκένη, του Ιωάννη Θεοδωράτου και της συζύγου του, κας. Ιωαννίδου. Ο Β. Μπεσκένης, επίσης, ήταν συνεργάτης στο γραφείο Τύπου του Αδ. Γεωργιάδη και υπέγραψε στις 30/6/2014 σύμβαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως συνεργάτης στο «τμήμα παρεμβάσεων στην κοινότητα».

«Υπάρχει επίσης και μια κυρία Παρασκευή Κατράβα. Αδερφή μιας κυρίας με την οποία έχετε μια εταιρεία, την "Ελληνική Αγωγή" που τη δηλώνετε στο Πόθεν Έσχες. Αυτή η εταιρεία έχει το 49% μιας άλλης εταιρείας (διοργανώτρια εκδρομών και εκδηλώσεων) που είχατε συστήσει με τον κ. Κισσανδράκη και την οποία τα τελευταία δεν τη δηλώνετε στο πόθεν έσχες σας τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι μέτοχος στην εταιρεία "Blue Sky" Το 2014, λοιπόν, πήρε από τη διαφημιστική πίτα του ΚΕΕΛΠΝΟ γύρω στα 100 χιλιάδες ευρώ. Το θεωρείτε ηθικό; Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τέλος, αποκάλυψε, επίσης, πως οι εν λόγω συμβάσεις καταστράφηκαν, όπως τον ενημέρωσε σχετικά το τμήμα διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Προκύπτουν έμμισθη θέση των όσων διορίσατε. Κάψατε όμως τις συμβάσεις. Δεν υπάρχουν οι συμβάσεις. Αυτό λέει το χαρτί που έλαβα. Δεν υπάρχει φυσικό αρχείο. Πρόκειται για έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όσον αφορά αυτά τα ονόματα το τμήμα Διοικ. Συντονισμού σας ενημερώνουμε ότι τα ονόματα δεν είχαν σχέση με ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ» είπε ο υπουργός, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο, ενώ παρακάτω παρέθεσε άλλο έγγραφο από την Οικονομική Υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο σύμφωνα με όσα ανέγνωσε ο κ. Πολάκης αποδεικνύει έμμισθη σχέση αυτών των υπαλλήλων.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες από τον κ. Γεωργιάδη, αφού σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό υπάρχει η εταιρία Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ -η οποία δηλώνεται στο πόθεν έσχες του, όμως δεν δηλώνεται ότι η εταιρία αυτή που ο κ. Γεωργιάδης κατέχει κατά 70% είναι μέτοχος σε μία άλλη εταιρία και συγκεκριμένα ΑΕ. Η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, έχει αντικείμενο τη διεξαγωγή εκδηλώσεων.
Οι απειλές (αντί απαντήσεων) Γεωργιάδη και οι απαντήσεις Πολάκη για το φάρμακο

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε πως και ο ίδιος έλαβε χαρτί με 23 ονόματα που έχουν διοριστεί από υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης, τα οποία δεν θέλει να δημοσιοποιήσει διότι αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. «Όση αξία έχει το δικό σας χαρτί, τόση έχει και το δικό μου», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως η δεύτερη παράγραφος που αναφέρθηκε νωρίτερα αφορά ιδιωτικές χορηγίες συνεπώς δεν είναι σκάνδαλο, καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιεί και υπαλλήλους που πληρώνονται από ιδιωτικές εταιρείες.

Αναφορικά με το πόθεν έσχες του, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Όταν δηλώνω εταιρεία που είναι μέτοχος σε άλλη, δεν δηλώνω τη δεύτερη, αλλά μόνο την πρώτη» και επιτέθηκε προσωπικά κατά του κ. Πολάκη αναφέροντας: «Είστε στα όρια του αγράμματου». Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να καταθέσει στη Βουλή τις συμβάσεις των ατόμων που ανέφερε νωρίτερα, ενώ σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY, τόνισε πως δεν έγινε καμία παρανομία επί των ημερών του. Διατηρώντας τον λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Πολάκη: «Όταν με το καλό θα φύγετε, εγώ θα σε κλείσω φυλακή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για χάλκευση στοιχείων.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Παύλος Πολάκης απαντώντας: «Όσοι μας άκουσαν έχουν μυαλό και καταλαβαίνουν. Να αποδείξω τα αυταπόδεικτα; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διορίστηκαν επί υπουργίας σας. Ντροπή να κουνάτε το δάχτυλο όταν για πρώτη φορά στα χρονικά του ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιήθηκε ο ΑΣΕΠ για τους διορισμούς αυτούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Εσείς κάνατε τη μήνυση. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Και από ότι μαθαίνω, μάλλον για αρχείο πάει αυτή η ιστορία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας:

«Κουβεντιάζουμε για το 1/4 του χρέους της χώρας. Στα 85 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το μαύρο χρήμα στην Υγεία, μόνο από το 1996 μέχρι το 2010. Μέχρι το 2010 υπάρχει μαύρη τρύπα για τον τρόπο που γινόταν η τιμολόγηση των φαρμάκων [..] Έβγαζαν τον μέσο όρο μεταξύ ακριβών τιμών».

Συνεχίζοντας, στην απάντησή του στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε:

«Έχουμε στοιχεία που ψάχνουμε. Βρήκαμε τι κάνατε κ εσείς λίγες μέρες πριν φύγετε. Υπάρχει αύξηση τιμών φαρμάκων την περίοδο των περικοπών. Κάνατε ένα κουτσούρεμα αλλά προφυλάξατε αρκετές εταιρείες […] Και το πιο χοντρό, στην απόφαση που υπογράψατε λίγο πριν φύγετε, στην οποία δεν υπάρχει η έννοια της χονδρικής τιμής. Την καταργήσατε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο οι τιμές αυξήθηκαν: «Ξετινάξατε τις τιμές με αυτήν την απόφαση. Κάνατε εσωτερική αναδιανομή υπέρ των μεγάλων εταιρειών. Το βασικό σας έγκλημα – και των Λοβέρδου, Βορίδη, Σαλμά – ήταν το ότι ποτέ δεν διαπραγματευτήκατε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης.  https://left.gr
ΠΡΕΖΑ TV
6-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: