Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2017

«ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΨΥΧΩΝ» ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και της εταιρείας ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS να προχωρήσουν στην απόλυση συναδέλφου, ενοικιαζόμενης τραπεζοϋπάλληλου, ύστερα από τις καταγγελίες που, μέσω του Σωματείου της, έκανε η ίδια για τις απαράδεκτες συνθήκες στο Τηλεφωνικό Κέντρο.

Όπως αναφέρει η Ν.Ε. Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ:


Δεν είναι η μοναδική περίπτωση καταγγελίας των συνθηκών στο Τηλεφωνικό Κέντρο, όμως αυτή τη φορά υπήρχαν και έγγραφες αποδείξεις με υβριστικές εκφράσεις που είχαν ανταλλαχθεί μέσω email. Αυτά παρουσιάστηκαν στους αρμόδιους διευθυντές των Τμημάτων και είχαν σαν αποτέλεσμα την στοχοποίηση της συναδέλφου και τέλος την απόλυσή της.  

Η Διοίκηση της Τράπεζας έχει την υποχρέωση να εξετάσει σε βάθος τις καταγγελίες για το Τηλεφωνικό Κέντρο όταν όλη η Τράπεζα βοά ότι τα φαινόμενα εκφοβισμού, παρενόχλησης, ψυχολογικής κακοποίησης, ταπεινωτικής συμπεριφοράς έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στελέχη της Τράπεζας ομολογούν ότι τα εν λόγω τμήματα του Τηλεφωνικού Κέντρου (Collection ΔΙΣΑΛΤ & Contact Center) έχουν μετατραπεί  σε «κολαστήρια ψυχών».

Ως εργαζόμενοι σε Τράπεζες αρνούμαστε να δεχτούμε τη μετατροπή του εργασιακού μας περιβάλλοντος σε ένα είδος εργασιακής ζούγκλας όπου κάποια  golden boys και girls επιβάλλουν δικούς τους κανόνες συμπεριφοράς και διοίκησης. Χρειαζόμαστε τραπεζοϋπαλλήλους οι οποίοι θα απολαμβάνουν τον σεβασμό της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς τους ώστε  να είναι σε θέση να επιτελέσουν υπεύθυνα το έργο τους.

Ως τραπεζοϋπάλληλοι θα πρέπει μέσα από τα σωματεία μας να παλέψουμε ώστε παρόμοια φαινόμενα εργασιακού εκφοβισμού και ταπεινωτικής και εξευτελιστικής συμπεριφοράς εις βάρος των πιο αδύναμων συναδέλφων μας, να μην γίνονται ανεκτά.

Ζητάμε από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να αναγνωρίσει το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί,  να ανακαλέσει άμεσα την αδικαιολόγητη απόλυση της συναδέλφου και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε τέτοια γεγονότα να μην επαναληφθούν.

Ζητάμε να ληφθούν μέτρα για την αλλαγή των συνθηκών εργασίας στο Τηλεφωνικό Κέντρο.

Ο θεσμός της ενοικίασης εργαζομένων μέσω των δήθεν εργολαβικών εταιρειών, οδηγεί –μεταξύ άλλων – και σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις και πρέπει να καταργηθεί. 

https://left.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
6-3-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΝΟΙΩΘΑ ΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΕ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΟΥ 1960. ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΡΙΟΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ. ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.