Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΙΜΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Προς πλήρη επιβεβαίωση των όσων ανέφερε χθες το News247.gr, o Ιμάμης του τζαμιού της Ηλιόπετρας Ξάνθης, ουδέποτε παραδέχτηκε πως τα όπλα ήταν δικά του, αλλιώς τώρα ήδη θα του είχε ασκηθεί δίωξη και παρά την πολύωρη ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε έως αργά τη νύχτα, κράτησε την ίδια στάση έναντι των αστυνομικών της Ασφάλειας Ξάνθης, ότι δηλαδή δεν γνωρίζει πώς βρέθηκαν τα όπλα στο προαύλιο και την εξωτερική πλευρά του μιναρέ στο Τζαμί του.


Υπενθυμίζεται, ότι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ξάνθης έλαβαν σχετική πληροφορία και πραγματοποίησαν έρευνα χθες το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Τζαμιού, όπου εντόπισαν κρυμμένα δύο πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα και 30 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ανάμεσά τους και σφαίρες πολεμικού τυφεκίου των 7,62 mm.
Στο σπίτι του Ιμάμη εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό αεροβόλο, το οποίο είναι και το μόνο που παραδέχτηκε πως του ανήκει, καθώς γνωρίζει άλλωστε ότι ειδικά το τελευταίο δεν αποτελεί τεκμήριο ενοχής.
Αμέσως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην σύλληψή του Ιμάμη, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ξάνθης και ανακρίθηκε.
Από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη υπόθεση προκάλεσε πονοκέφαλο στις ελληνικές Αρχές και συναγερμό στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική, που παρακολουθούν διακριτικά την υπόθεση και συμβουλεύουν τις τοπικές Αρχές.
Ο Ιμάμης οδηγήθηκε σήμερα στα πλαίσια του αυτοφώρου ενώπιο του Εισαγγελέα και του Ανακριτή Ξάνθης, όπου αφού κράτησε κατά την απολογία του την ίδια ακριβώς στάση, η Εισαγγελία αποφάσισε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος και έδωσε εντολή να γίνει προκαταρκτική έρευνα, κατά την οποία η Αστυνομία καλείται να ανακαλύψει σε ποιον ανήκαν τα όπλα και με ποιους σκοπούς.
Σε περίπτωση που τα στοιχεία που συλλεχθούν εκ νέου είναι επιβαρυντικά για τον Ιμάμη τότε θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του, αλλιώς σε βάρος οποιουδήποτε προκύψει ευθύνη ή κατ’ αγνώστων.
Να σημειωθεί, ότι αυτό συμβαίνει μέσα σε μία χρονική περίοδο όπου ήδη είναι πολύ τεταμένο το κλίμα με την γειτονική Τουρκία και ενώ η περιοχή της δυτικής Θράκης συγκεντρώνει πολλά... βλέμματα.
Τα όπλα και οι σφαίρες που βεβαίως κατασχέθηκαν, εστάλησαν  στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., στην Αθήνα για έρευνα. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, οι… «καλοθελητές» έσπευσαν χθες να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να κάνουν λόγο για προβοκάτσια γκιουλενιστών.
Ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, φέρεται να διοχέτευσαν στον ελεγχόμενο από εκείνους τουρκόφωνο Τύπο της Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή των γκιουλενιστών της FETO...
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.
Σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.
Έξω από την εισαγγελία σήμερα είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου προς υποστήριξη του Ιμάμη, χωρίς όμως να προκληθεί κάποιο επεισόδιο. Οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την υπόθεση αυτή και είναι αρκετά φειδωλοί σε όσα αναφέρουν.
Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν πεισθεί για τους ισχυρισμούς του Ιμάμη οι οποίοι βεβαίως και ήταν αναμενόμενοι, ωστόσο επαναλαμβάνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος τελεί υπό την επίβλεψη του ψευτομουφτή και κατ’ επέκταση του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.
Κατά μία «υπόθεση εργασίας»… θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι το συγκεκριμένο άτομο ίσως έχει κάποιον παράλληλο ρόλο με αυτό του Ιμάμη, μετά από αυτή την εξέλιξη όμως, ούτως ή άλλως, ο ρόλος αυτός «κάηκε» κατά την ορολογία που χρησιμοποιείται στο χώρο των Μυστικών Υπηρεσιών…  

Θοδωρής Παναγιωτίδης
http://news247.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: