Κυριακή, Μαρτίου 12, 2017

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟ ΘΥΜΑ!

Στο εδώλιο κάθεται τη Δευτέρα η αγωνιζόμενη καθαρίστρια Βάσω Γκόβα, η οποία όχι μόνο ήταν θύμα αστυνομικής βίας, αλλά βρέθηκε στη συνέχεια στο στόχαστρο μιας απίστευτης ποινικής δίωξης μετά τις μηνύσεις του αστυνομικού που την τραυμάτισε.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 10 Ιουλίου του 2014 οι απολυμένες -τότε- καθαρίστριες διαδήλωναν για το δικαίωμά τους στην εργασία έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, όταν δέχτηκαν άλλη μια επίθεση από τα ΜΑΤ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης συγκεκριμένος αστυνομικός τραυμάτισε σοβαρά δύο από τις γυναίκες, τις Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.


Η Ευαγγ. Αλεξάκη, η οποία τραυματίστηκε στο χέρι και υποχρεώθηκε να κάνει εγχείρηση για ρήξη υπερακάνθιου τένοντα, μιλά στην «Εφ.Συν.» για εκείνη τη μέρα:

«Ο αστυνομικός που χτύπησε κι εμένα όρμηξε μέσα σαν χείμαρρος κι άρχισε να φωνάζει “τι τις κοιτάτε, ρε; Πάρτε τες από δω!”. Αρχισε να πιάνει τη μία και να αφήνει την άλλη. Τη Βάσω την έπιασε από πίσω, τη σήκωσε απ' τη μέση, της συνέθλιψε τα πλευρά. Εμεινε τρεις μέρες στο νοσοκομείο και μετά επισκεπτόταν γιατρό».

Προσθέτει ακόμη ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός έβαλε τη Β. Γκόβα «κακήν κακώς στην κλούβα και την απειλούσε ότι “εσύ θα πληρώσεις τη διαθεσιμότητα του συναδέλφου μου”», αναφερόμενος στην πισώπλατη και απρόκλητη γροθιά που είχε δεχτεί στο κεφάλι, μόλις ένα μήνα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια άλλης κινητοποίησης των καθαριστριών, η Φωτεινή Νικηταρά.

Για τη βία που δέχτηκε στις 10/7/2014, η Βάσω Γκόβα προχώρησε σε μήνυση κατά του αστυνομικού, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα δικαστεί.

Το θέμα είναι ότι και ο αστυνομικός που την τραυμάτισε της έκανε μετά μήνυση, με τον ισχυρισμό ότι τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ούτε και αυτή η μήνυση έχει εκδικαστεί.

Στη συνέχεια η αγωνιζόμενη καθαρίστρια έκανε μήνυση για ψευδή καταμήνυση στον αστυνομικό, ο οποίος τότε αντέδρασε κάνοντας και αυτός μήνυση για ψευδή καταμήνυση στην ψευδή καταμήνυση της κ. Γκόβα!

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο συνήγορος της καθαρίστριας, Δ. Μπελαντής, ενώ η τελευταία αυτή μήνυση της Βάσως Γκόβα κατά του αστυνομικού τέθηκε στο αρχείο, δεν συνέβη το ίδιο και με την αντίστοιχη μήνυση του άνδρα των ΜΑΤ.

Αυτή η μήνυση είναι λοιπόν που εκδικάζεται τη Δευτέρα στην Ευελπίδων (κτίριο 8, αίθουσα 2), όπου και καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης η Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών, η Ταξική Πορεία κ.λπ. 
Γιάννης Μπασκάκης
http://www.efsyn.gr/arthro/sto-edolio-thyma

ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ "ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑΣ" ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Η ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.
ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ "ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑΣ" ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝΕ.
ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ "ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑΣ" ΕΙΧΑΝΕ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΕΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΜΠΑΤΣΩΝ, ΚΑΙ "ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ" ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.