Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2017

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΡΩΣΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ YAHOO

Δίωξη σε δύο ρώσους πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών FSB, καθώς και σε δύο ακόμα άτομα, άσκησαν οι αμερικανικές Αρχές για την κυβερνοεπίθεση το 2014 σε βάρος του διαδικτυακού ομίλου Yahoo!, καθώς και άλλων παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι τέσσερις άνδρες αντιμετωπίζουν συνολικά 47 κατηγορίες, μεταξύ άλλων κατηγορίες συνωμοσίας, απάτης με χρήση υπολογιστών, οικονομική κατασκοπεία και άλλες.
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η δίωξη στρέφεται κατά των ρώσων πρακτόρων Ντμίτρι Ντουκουτσάεφ και Ίγκορ Σούσκιν και των χάκερ Αλεξέι Μπέλαν και Καρίμ Μπαράτοφ. Οι τρεις από τους κατηγορούμενους είναι Ρώσοι, ενώ ο τέταρτος έχει διπλή υπηκοότητα, του Καναδά και του Καζακστάν.


Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι Ρώσοι κατάσκοποι «προσέλαβαν» τους χάκερ για να επιτεθούν σε διάφορους παρόχους το 2014. Κατάφεραν έτσι να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες εκατομμυρίων χρηστών του Yahoo!, της Google και άλλων εταιρειών.

Οι δύο Ρώσοι, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, «προστάτευαν, κατεύθυναν, διευκόλυναν και πλήρωναν» τους χάκερ για να εξαπολύουν τις επιθέσεις στους στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες και να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς ρώσων δημοσιογράφων, ρώσων και αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών διαφόρων χωρώ.

Εκτιμάται ότι οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών σε όλον τον κόσμο.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: