Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

ΑΠΟΔΟΧΕΣ 1,25 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΝΤΡΑΓΚΙ

Μισθούς που φθάνουν τα 1,25 εκατ. το χρόνο απολαμβάνουν οι επικεφαλής της αποκαλούμενης Τρόικας, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι, ενώ θα εξασφαλίσουν συντάξεις Κροίσων...

Μισθούς που φθάνουν τα 1,25 εκατ. το χρόνο απολαμβάνουν οι επικεφαλής της αποκαλούμενης Τρόικας, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι, ενώ θα εξασφαλίσουν συντάξεις Κροίσων επιβάλλοντας στους υπόλοιπους Ευρωπαίους την… λιτότητα. Οι αποδοχές τους είναι έως και δέκα φορές υψηλότερες από τις αποδοχές ενός αρχηγού κυβερνήσης σε μια από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται από την κρίση.


Αποδοχές, συντάξεις και προνόμια εκατομμυρίων ευρώ έχουν εξασφαλίσει οι εκτελεστές της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ευρώπη από τους ιδεολογικούς υπεύθυνους που τους επέλεξαν σε αυτά τα υψηλόβαθμα αξιώματα.

Δεν είναι αρχηγοί κρατών, δεν είναι αρχηγοί κυβερνήσεων, δεν τους εξέλεξε κανένας πολίτης, όμως λαμβάνουν αποδοχές και θα λάβουν αποζημιώσεις και συντάξεις Κροίσων επιβάλλοντας την φτωχοποίηση των λαών κυρίως της Νοτίου Ευρώπης. 

Μάριο Ντράγκι 

Ο Μάριο Ντράγκι, ο Ιταλός πρόεδρος της ΕΚΤ, έλαβε το 2015 συνολικές ετήσιες  αποδοχές που έφθασαν τα 385.860 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή απαιτεί μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, με άξονα την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις ομαδικές απολύσεις και απειλεί με πρόστιμα τις χώρες που δεν εφαρμόζουν κατά γράμμα τα προγράμματα περικοπών Από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2007 ο μισθός το προέδρου της ΕΚΤ έχει αυξηθεί κατά 45.000 ευρώ το χρόνο ή περισσότερο από 13%!

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο μισθός του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ κυμαίνεται στο 138% του υψηλότερου μισθού ενός αξιωματούχου της ΕΕ, για να φθάσει στα 324.377 ευρώ τον χρονο. Το προηγούμενο έτος μάλιστα σημείωσε άνοδο 3,2%, το υπερ-τριπλάσιο ποσοστό από την άνοδο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, που διαμορφώθηκε στο 1,02% ή στην ΕΕ, που διαμορφώθηκε στο 1,1%. Οι αποδοχές του προέδρου της ΕΕ δεν σταματούν εκεί, γιατί λαμβάνει άλλα 48.600 ευρώ για την κατοικία του, περίπου το 15% των μικτών αποδοχών του, και άλλα 1.418 ευρώ το μήνα  ως «επίδομα ψυχαγωγίας». Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει επίσης ότι ταξίδια και λοιπές μετακινήσεις, διαμονή και διατροφή «χρεώνονται» στην… Κομισιόν.

Όταν όμως ο κ. Γιούνκερ θα εγκαταλείψει το δημόσιό του αξιώματα θα πάρει για την επόμενη τριετία μηνιαία αποζημίωση που θα κυμαίνεται μεταξύ του 40% και του 65% των αποδοχών του, που θα υπολογιστεί με βάση τα χρόνια που θα παραμείνει στην προεδρία της Κομισιόν. Για την ιστορία ο Πορτογάλος Μπαρόζο λαμβάνει σήμερα σύνταξη 160.000 ευρώ το έτος, στην οποία θα προστεθεί και η σύνταξη που λαμβάνει από τη χώρα του και μάλιστα χωρίς… περικοπές!

Κριστίν Λαγκάρντ

Η Κριστίν Λαγκάρντ όταν τον Ιούλιο του 2011 ανέλαβε τη διεύθυνση του ΔΝΤ υπέγραψε ότι θα λαμβάνει ετήσιες αποδοχές 440.000 ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν μετακινήσεις, διατροφή και έξοδα εκπροσώπησης του ΔΝΤ. Ο σύζυγός της μπορεί να την συνοδεύσει σε όλα ταξίδια, εκτός Ουάσιγκτον, με έξοδα του Ταμείου.

Προσοχή, όμως, τα 440.000 ευρώ το χρόνο της «συλλογικής σύμβασης» της Λαγκάρντ πρέπει να της φάνηκαν λίγα και για αυτό «διεκδίκησε» και πήρε άλλα 6.700 ευρώ το μήνα, για… να διατηρήσει το επίπεδο ζωής που ανταποκρίνεται στο αξίωμα της. Όταν η Λαγκάρντ θα αποχωρήσει από το ΔΝΤ θα λαμβάνει από το 67ο της έτος μηνιαία αποζημίωση που θα εξαρτάται από τα έτη παραμονής στη διεύθυνσή του.  Εάν φθάσει να διευθύνει το ΔΝΤ για μια δεκαετία θα πάρει το 100%, ενώ εάν φύγει αύριο, μετά από μια εξαετία, θα παίρνει «μόλις» 367.000 ευρώ το χρόνο. Εάν μάλιστα η Λαγκάρντ πεθάνει πριν από το σύζυγό της αυτός θα λαμβάνει τη σύνταξή της εφόρου ζωής και τα παιδιά της θα λαμβάνουν ένα είδος βοηθήματος! 
Του Αργύρη Παναγόπουλου - ΑΥΓΗ

 ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2017

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τσι πουτάνας δημοκρατίες.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΜΑΣΟΝΟΦΑΣΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΖΗΛΕΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ) ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΟΣ (ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ) ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΥΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΜΑΣΟΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ "ΙΣΟΤΗΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ.