Τρίτη, Απριλίου 11, 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ… ΧΙΛΙΟΜΠΑΛΩΜΕΝΟ 12o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν γονείς και κηδεμόνες του 12ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, το οποίο λειτουργεί σε λυόμενο κτίριο, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Κεντρικού Δήμου.

Η διαμαρτυρία έγινε μετά την αυτοψία τεχνικών υπηρεσιών που χαρακτηρίζουν το λυόμενο σχολείο ακατάλληλο -υποστηρίζοντας πως παρουσιάζει «δομική επικινδυνότητα» και την πρόθεση του δήμου να προχωρήσει σε μεταφορά τους σε άλλες σχολικές μονάδες.


Οι γονείς και κηδεμόνες ζήτησαν από τη διοίκηση να πραγματοποιήσει τις εργασίες που απαιτούνται ώστε να παραμείνουν οι μαθητές στο κτίριο και να μη χρειαστεί να «χωριστούν» τα παιδιά.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, απευθυνόμενος προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, υποστήριξε πως «φροντίζουμε πιο πολύ από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε για τα παιδιά και τους δασκάλους. Τα προβλήματα της σχολικής στέγης είναι τεράστια στον δήμο Θεσσαλονίκης» και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή το σχολείο είναι χιλιομπαλωμένο».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, στηλίτευσε την άποψη του δημάρχου και απαίτησε να μην μεταφερθούν σε άλλα σχολεία οι μαθητές του 12ου δημοτικού. «Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να θεωρεί προσβλητική την άποψη ενός ανθρώπου που έχει, μέσα στο υπάρχον κτίριο, το παιδί του. Προσβλητικό είναι αυτό που λέει η διοίκηση», τόνισε. Και οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον κ. Μπουτάρη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες στο δημοτικό σχολείο, ώστε να μην χρειαστεί η μεταφορά των μαθητών.

Η διοίκηση δεσμεύτηκε πως θα δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα του 12ου δημοτικού σχολείου ώστε να δοθεί οριστική λύση.  http://makthes.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: