Τρίτη, Απριλίου 11, 2017

MY MARKET: ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ

Την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «My Market» καταγγέλλει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα νομού Μεσσηνίας, για τις συνθήκες εργοταξίου στις οποίες ανάγκασε τους εργαζόμενους να δουλέψουν στο τοπικό της κατάστημα.
Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο αναφέρει πως προκειμένου να ετοιμάσει το κατάστημα για τις γιορτές του Πάσχα, η εργοδοσία ανάγκασε τους εργαζόμενους να δουλεύουν «σε αποπνικτική ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε καλώδια, μπάζα και μηχανολογικά εργαλεία, με άμεσο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους». Τέρμα στην κατάσταση αυτή έβαλε η παρέμβαση κλιμακίου του Συνδικάτου και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει: «Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ανεχτούν αυτή την κατάσταση, την αυθαιρεσία της εργοδοσίας, που για να βγάλει περισσότερα κέρδη μάς βάζει να δουλεύουμε σε περιβάλλον εργασίας - κάτεργο με υπερεντατικοποίηση της εργασίας, για να πιαστούν οι στόχοι που βάζουν. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το θανατηφόρο ατύχημα στα "Everest", χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα νομού Μεσσηνίας, να αντισταθούν σε νέα και παλιά μέτρα που μειώνουν συντάξεις και μισθούς, που κάνουν τη ζωή και τη δουλειά μας λάστιχο για να ξεπεράσει η καπιταλιστική οικονομία την κρίση της». http://www.rizospastis.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: