Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

ΑΠΟ 13 ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ

Ο ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ...ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ (;)
ΦΗΜΕΣ ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΠ...ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ #LOL.
Οι 51 κλήσεις με συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων του ΚΚΕ με το Ποτάμι, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ενωση Κεντρώων, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αλλά και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν τα «κέντρα» των 13 χωρών, τα οποία οργάνωσαν τις συνακροάσεις, με κύριο θέμα το να έχει διαπραχθεί το έγκλημα των υποκλοπών. Η «Ελευθερία του Τύπου» αποκαλύπτει σήμερα ολόκληρο το έγγραφο του πορίσματος της ΑΔΑΕΕ από το πρώτο στάδιο των υποκλοπών, τις επίμαχες ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν οι κλήσεις αλλά και τους επιτόπιους ελέγχους των στελεχών της ΑΔΑΕ στους παρόχους της τηλεφωνίας. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σε μία κλήση τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 (ώρα 20.15) ο καλών μίλησε στην τηλεφωνήτρια για μερικά δευτερόλεπτα, όπως αποκάλυψαν τα στελέχη του ΚΚΕ στην ΑΔΑΕ. 

Οσον αφορά τις τέσσερις κλήσεις με συνακροάσεις που έγιναν στις 5 Απριλίου 2017, από τις 13.45 έως τις 14.30, παρατηρούνται τα εξής, όπως αναφέρει η «Ελευθερία του Τύπου»:

-Ωρα 13.45 γίνεται εισερχόμενη κλήση με απόκρυψη αριθμού προς το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ. Η τηλεφωνήτρια σηκώνει το τηλέφωνο, λέγοντας «ΚΚΕ, λέγετε». Από την άλλη πλευρά ακούγεται γυναικεία φωνή να λέει: «Παρακαλώ γραφεία Νέας Δημοκρατίας;». Σε ερώτηση της τηλεφωνήτριας του ΚΚΕ εάν τους κάλεσαν, δέχεται την εξής απάντηση: «Δεν σας καλέσαμε εμείς, αλλά και εμείς (Νέα Δημοκρατία) δεχτήκαμε εισερχόμενη κλήση». 




-Ωρα 13.46 επαναλαμβάνεται το ίδιο περιστατικό.

-Ωρα 14.20 γίνεται εισερχόμενη κλήση με απόκρυψη αριθμού προς το τηλεφωνικό κέντρο. Το σηκώνει η τηλεφωνήτρια λέγοντας «παρακαλώ, εδώ ΚΚΕ», και από την άλλη πλευρά ακούγεται γυναικεία φωνή να λέει «ΠΑΕ Ολυμπιακός» και στη συνέχεια προστίθεται στη συνομιλία άλλη, να λέει «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» και εκεί τερματίζεται η συνακρόαση. 

- Ωρα 14.30 γίνεται πάλι εισερχόμενη κλήση με απόκρυψη αριθμού. Η τηλεφωνήτρια λέει «Εδώ ΚΚΕ, παρακαλώ». Από την άλλη πλευρά, γυναικεία φωνή λέει: «Εδώ Ενωση Κεντρώων». Όταν ρωτάται αν κάλεσε το ΚΚΕ, απαντά «όχι, δεν σας καλέσαμε»!

Όπως αναφέρεται στις σελίδες 11-12 του πορίσματος από την ανάλυση των εισερχόμενων κλήσεων προς τα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ τα επίμαχα χρονικά διαστήματα, αυτές έγιναν από τη Μάλτα, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, τη Φινλανδία, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Εσθονία, την Ουγγαρία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Πολωνία και τη Δανία. Μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το πλήθος των διαφορετικών διεθνών προθεμάτων (σ.σ: προέλευση κλήσεων) ενισχύει την ένδειξη ότι έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική της παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων (Caller ID Spoofing). LEFT.GR

ΠΡΕΖΑ TV
10-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: