Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

«ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ»

Στην αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, χωρίς κανέναν κατηγορούμενο παρόντα, λαμβάνει χώρα η 144η συνεδρίαση με εξέταση μαρτύρων για τις απειλές Κασιδιάρη σε αστυνομικούς στην Κρήτη, στις 25 Νοεμβρίου 2012, έξω από το ξενοδοχείο «Belvedere» της Χερσονήσου

Στο βήμα του μάρτυρα βρίκσκεται εκ νέου ο συνταξιουχος, πλέον, αστυνομικός διευθυντής Τηλέμαχος Πανταγάκης που είχε δεχτεί τις απειλές του βουλευτή των νεοναζί. Ο Κασιδιάρης, μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Πανταγάκης, επιχείρησε εν μέσω απειλών και ύβρεων να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό (παρακάτω αναλυτικά το περιστατικό του 2012).


Σε ερώτηση του συνηγόρου για το ποια από τις δυο πλευρές επέλεξε να έρθει σε επαφή με την άλλη (οι αντιφασίστες ή οι νεοναζί), ο αμάρτυρας απάντησε:

Μάρτυρας: Οι χρυσαυγίτες.

Συνήγορος: Είδατε κάποιον σ' αυτήν την εκδήλωση να σηκώνει την σημαία της χούντας;

-Ναι

-Θυμάστε ποιός ήταν;

-Ο βουλευτής Παππάς (σ.σ.: παρακάτω, η σχετική φωτογραφία).


Την ίδια στιγμή, η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών, όπως σχολιάζει η Ειρ. Προμπονά, επιχειρεί να στρέψει τη συζήτηση στην «παράνομη» αντισυγκέντρωση των αντιφασιστών έξω από το ξενοδοχείο «Belvedere» ενώ προκάλεσε, για μία ακόμα φορά διακοπή της διαδικασίας δημιουργώντας τεχνητή ένταση με την πολιτική αγωγή.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, ο κ. Πανταγάκης είχε αναφέρει ότι αν ο Κασιδιάρης δεν ήταν βουλευτής θα είχε συλληφθεί λόγω της συμπεριφοράς του.

Το περιστατικό

Όπως ανέφερε παλαιότερο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το περιστατικό συνέβη στις 25 Νοεμβρίου 2012 σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο «Belvedere» της Χερσονήσου, παρουσία τεσσάρων βουλευτών της οργάνωσης και κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε, όταν μέλη αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση στην ίδια περιοχή.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται πως, συνοδευόμενος από 60-70 μέλη της οργάνωσης, επιτέθηκε φραστικά και εξύβρισε χυδαία τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που βρίσκονταν στον χώρο, για να προφυλάξουν την εκδήλωση, κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, εφόσον επέτρεπαν να πραγματοποιηθεί και η αντισυγκέντρωση, ενώ απαίτησε από την αστυνομία να επιτρέψει στα μέλη της Χρυσής Αυγής να κινηθούν κατά των διαδηλωτών.

Το περιστατικό είχε καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες, με τον Ηλία Κασιδιάρη να λέει -μεταξύ άλλων- στους αξιωματικούς «έρχονται και σπάνε τα αυτοκίνητα και εσείς κάθεστε και τον παίζετε». Μπροστά στις κάμερες μάλιστα βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε απειλήσει πως θα υπάρξουν νεκροί, λέγοντας επί λέξει στον επικεφαλής της αστυνομίας: «Αν θες να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις νεκρούς».

Οπως έχει καταθέσει ο τότε αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, από την πλευρά της αστυνομίας είχαν ληφθεί μέτρα, για να μην έρθουν σε επαφή οι δύο συγκεντρώσεις, ενώ το περιστατικό που ανέφερε ο βουλευτής ήταν επίθεση σε αυτοκίνητο του Λιμενικού Σώματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από άνδρα του Λιμενικού, για να μεταβεί στην εκδήλωση της Χ.Α.

Παρόντες στο περιστατικό, εκτός από τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν οι βουλευτές της Χ.Α. Μίχος, Μπαμπαρούσης και Παππάς, ενώ η εκδήλωση εκείνη είχε μείνει για μέρες στην επικαιρότητα, καθώς ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε ξεδιπλώσει μέσα στην αίθουσα του ξενοδοχείου ένα λάβαρο της χούντας με τον Φοίνικα και τον στρατιώτη.

Η τεχνητή ένταση, αλλά και το ξεδίπλωμα της σημαίας με το «πουλί» ήταν στον ευρύτερο σχεδιασμό της Χρυσής Αυγής για δημιουργία εντυπώσεων και συσπείρωση των οπαδών της στην Κρήτη, με απώτερο στόχο την εκλογή βουλευτή στο νησί, κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα. Για τη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη η αστυνομία θα έχει λάβει από νωρίς αυξημένα μέτρα μέσα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

ΠΡΕΖΑ TV
10-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: