Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΣΤΙΣ 21 - 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μετά τη συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup της Μάλτας, κυβέρνηση και θεσμοί πρόκειται να συζητήσουν για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στις 21 - 23 Απριλίου, στην Ουάσινγκτον.

Όπως σημειώνει το Έθνος, αφού οριστικοποιηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, τότε μόνο αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των δανειστών, ώστε να υπογραφεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement). 


Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν έως τότε, όλες οι πλευρές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συζητήσεων συντάσσουν το κείμενο της τελικής τεχνικής συμφωνίας για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και γι' αυτό που αφορά το μέλλον του ελληνικού προγράμματος. 

«Στόχος είναι στο Eurogroup της 22ας Μαΐου να είναι όλα έτοιμα. Χρειάζεται πολλή δουλειά μέχρι τότε, αλλά είναι ένας εφικτός στόχος», δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματούχος της ΕΕ. 

Όλοι συμφωνούν ότι προέχει η σύνταξη του SLA. Ωστόσο η σημασία και το περιεχόμενο του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας θα είναι «αναβαθμισμένο». Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και τα μέτρα του 1%+1% του ΑΕΠ αλλά και μία μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που ωστόσο θα συζητηθεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα γίνουν οι σημαντικές συζητήσεις για την ελάφρυνση. 

Για τον λόγο αυτό οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν μπορούν να έρθουν νωρίτερα στην Αθήνα.

Αυτό που χρειάζεται, ωστόσο, να γίνει νωρίτερα -σύμφωνα με κοινοτική πηγή- είναι η νομοθέτηση των προαπαιτουμένων από την ελληνική πλευρά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
10-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: