Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΕΔΩΣΕ 4.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ «ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ» ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 16 του Ν. 4429/2016 παρατάθηκαν αυτοδίκαια έως τις 31/12/2017 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις και όσες ατομικές συμβάσεις είχαν λήξει έως και ενενήντα ημέρες πριν την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου με αντικείμενο την καθαριότητα των κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Επίσης, σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με Αριθμό Πρωτοκόλλου 4364/10-3-2017, η παράταση των εν λόγω συμβάσεων μπορεί να λάβει χώρα με απόφαση του αρμοδίου οργάνου, χωρίς να απαιτείται η έγκριση Δημοτικού ή Διοικητικού Συμβουλίου. «Η υποχρεωτικότητα της εφαρμογής της εν λόγω διάταξης συνιστά δέσμια αρμοδιότητα για τα οικεία όργανα, τα οποία πρέπει να προασπίσουν τη δημόσια υγεία και να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου ως έχουν και υποχρέωση».


Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, ο δήμαρχος Κασσάνδρας,  Βασίλης Κυρίτσης, προερχόμενος από τη ΝΔ, αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις τους κατά παρέκκλιση του νόμου, και τους εμπαίζει καλώντας τους να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η μείζων όσο και η ελάσσων αντιπολίτευση τάσσονται υπέρ της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων, στηριζόμενοι και σε έγγραφο του αρμόδιου Επιτρόπου, το οποίο αναφέρει ότι οι πληρωμές των συμβασιούχων δύναται να συνεχιστούν κανονικά, καταρρίπτοντας έτσι το επιχείρημα του Δημάρχου ότι ο Δήμος δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την ανανέωση των συμβάσεων.

Ο «γαλάζιος» δήμαρχος Κασσάνδρας, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, προχώρησε ακόμα περισσότερο στη «μάχη» εναντίον των εργαζόμένων:

Το μηνιαίο μισθό πεντέμιση συμβασιούχων* δίνει ο Βασίλης Κυρίτσης σε γνωστό δικηγόρο της Θεσσαλονίκης, συνεργάτη της ΚΕΔΕ, για να τους «πολεμήσει» με κάθε τρόπο. Συγκεκριμένα, αν και ο δήμαρχος Κασσάνδρας δηλώνει ότι ο δήμος του βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία να καταβάλει τους μισθούς τους, με ΑΠΟΦΑΣΗ του, που αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, δίνει στον δικηγόρο Ιωάννη Μακρή τo ποσό των 4.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ μόνο για τη δική των συγκεκριμένων απολυμένων συμβασιούχων, τη στιγμή που ο δήμος Κασσάνδρας διαθέτει νομικό σύμβουλο με μηνιαίο μισθό 2.036 ευρώ! (ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ).

Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την απόφασή του, ο δήμαρχος, ένας από τους πέντε σε όλη την Ελλάδα που αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο και να παρατείνουν τις συμβάσεις, τονίζει ότι «το αντικείμενο της συγκεκριμένης δίκης είναι ιδιαιτέρως σύνθετο και έχει ιδιαίτερη σημασία για συμφέροντα του Δήμου,  καθώς  αφορά τον τρόπο εφαρμογής αντικρουόμενων και πολυσύνθετων νομικών διατάξεων».

Υπενθυμίζεται, ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, o ίδιος ο δήμαρχος Κασσάνδρας έχει επανειλημμένως αρνηθεί να ανανεώσει τις συμβάσεις, καλώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Μαρτίου 2017 τους εργαζόμενους να πάνε στα δικαστήρια, όπως και τελικώς έκαναν, καταθέτοντας αγωγή κατά του δήμου Κασσάνδρας προκειμένου να ακυρωθούν οι απολύσεις τους. Πέντε ημέρες αργότερα με την υπ’ αριθμόν 81 απόφασή του ο κ. Κυρίτσης παρακάμπτει το νομικό σύμβουλο του δήμου και δίνει την υπόθεση σε εξωτερικό συνεργάτη, τον δικηγόρο Ιωάννη Μακρή, έναντι αδράς αμοιβής.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος είναι αυτός που έχει αναλάβει και την υπόθεση με τους συμβασιούχους του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ είναι και νομικός σύμβουλος του «πράσινου» δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη (στη φωτο στην άκρη δεξιά μαζί με τον κ. Πατούλη), που, όπως αποκάλυψε την Κυριακή η aftodioikisi.gr, αίφνης προχωρά σε απόλυση συμβασιούχων μέσα στο Πάσχα. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην απόφαση ανάθεσης, είναι και “συνεργάτης δικηγόρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων) στην Βόρεια Ελλάδα”. Της «γαλαζοπράσινης» ΚΕΔΕ και του προέδρου της Γ. Πατούλη, που, κατά τα άλλα, αφού άλλαξε την, αρχική, αρνητική της στάση απέναντι στην παράταση συμβάσεων μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, τώρα νίπτει τα χείρας της ρίχνοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση.

ΑΠΟΦΑΣΗ 

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

*Ο καθαρός μηνιαίος μισθός που λαμβάνει ένας συμβασιούχους είναι περίπου 750 ευρώ όπως προκύπτει από την ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2017 στο δήμο Κασσάνδρας για τέσσερις συμβασιούχους που φτάνει τα 6.036,94 ευρώ.


Και, (ποιος άλλος;) ο Πατούλης στο γνωστό μοτίβο:

Aντί, εφόσον δεν είναι δικηγόρος της όπως ισχυρίζεται, να εγκαλέσει δημοσίως τον δήμαρχο Κασσάνδρας Χαλκιδικής Βασίλη Κυρίτση που στην απόφασή του αναφέρει τον κ. Ιωάννη Μακρή, ως «συνεργάτη δικηγόρο της ΚΕΔΕ στη Βόρεια Ελλάδα», η Κεντρική Ένωση Δήμων τα βάζει με την aftodioikisi.gr. Δηλαδή, για να το πούμε λαϊκά να το καταλάβει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, «αντί για το γάιδαρο, χτυπάει το σαμάρι».

Μάλιστα, o Γ. Πατούλης απειλεί την aftodioikisi.gr, που αποκάλυψε ότι ο εν λόγω δικηγόρος έλαβε από το δήμο Κασσάνδρας τo ποσό των 4.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, προκειμένου ο δήμος να «πολεμήσει» τους απολυμένους συμβασιούχους, ότι θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να αποκαταστήσει την ηθική βλάβη που προκαλεί στην ΚΕΔΕ το συγκεκριμένο δημοσίευμα!

Η aftodioikisi.gr προτείνει στον κ. Πατούλη και τον συγγραφέα της ανακοίνωσης, εφόσον όντως ο κ. Μακρής, όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου Κασσάνδρας, δεν είναι δικηγόρος της ΚΕΔΕ, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά του κ. Βασίλη Κυρίτση και δεσμευόμαστε ότι  εκπρόσωπος της ιστοσελίδας θα έρθει μάρτυρας στο Δικαστήριο.

Tα υπόλοιπα είναι, απλώς, προφάσεις εν αμαρτίαις

Διαβάστε αναλυτικά την, απίστευτη, ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

«Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, σύμφωνα το οποίο ο δικηγόρος Ιωάννης Μακρής φέρεται ως συνεργάτης της ΚΕΔΕ στη Βόρεια Ελλάδα, διευκρινίζουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος ουδέποτε είχε οποιαδήποτε επαγγελματική συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Το δημοσίευμα είναι παντελώς αναληθές και η ΚΕΔΕ απαιτεί την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας με τη διόρθωσή του.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αποκαταστήσουμε την ηθική βλάβη που προκαλεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Προς αποφυγή δημοσίευσης λανθασμένων πληροφοριών και δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων, στο μέλλον σας καλούμε να διασταυρώνετε τις πληροφορίες σας απευθυνόμενοι στην ΚΕΔΕ, η οποία παραμένει στη διάθεση όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών.»    aftodoikisi.gr

ΠΡΕΖΑ TV
12-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: