Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡ 'SHAMONE' ΤΟΥ ΣΕΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Για πέντε μέρες μπαίνει λουκέτο στο νυχτερινό μαγαζί Shamone του γνωστού παρουσιαστή και ηθοποιού Φώτη Σεργουλόπουλου. Το εδώ και περίπου 6 ετών μαγαζί σφραγίστηκε λόγω μη έκδοσης αποδείξεων. Η παράβαση έγινε τον περασμένο Ιούλιο και η ιδιοκτησία είχε προσφύγει κατά της απόφασης για αναστολή λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Shamon, είναι παράπλευρη απώλεια, ως υποκατάστημα του Artisanal στην Κηφισιά, το οποίο σφραγίζεται για τον ίδιο λόγο.

Το Shamone εδώ και περίπου ένα χρόνο λειτουργούσε ως ένα αυθεντικό club κάθε Παρασκευή και Σάββατο ενώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μετατρεπόταν σε bar theatre που  φιλοξενούσε δημοφιλείς μουσικοθεατρικές παραστάσεις.
Η ανακοίνωση της επιχείρησης για το λουκέτο
"Κατόπιν διαδικασιών, συνοπτικών και εξαιρετικά εσπευσμένων, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων “ARTISANAL” και “SHAMONE”. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με ασυνήθιστη σπουδή, κατά τρόπο ανακόλουθο, πριν την εκδίκαση της προσφυγής, την οποία η επιχείρηση άσκησε, με λόγους ουσιαστικά και νομικά βάσιμους και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες. Η προσφυγή που ασκήσαμε δεν έχει ακόμη εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή και σε περίπτωση ευδοκίμησής της, ως συνέπεια θα έχουμε το άτοπο αποτέλεσμα της επιβολής μιας αυστηρότατης κύρωσης, όπως είναι η σφράγιση καταστήματος, χωρίς νόμιμο έρεισμα δηλαδή χωρίς νόμιμη πράξη στην οποία να στηρίζεται αυτή.
Δεδομένου ότι η τήρηση της νομιμότητας συνιστά κύριο μέλημά μας, θα συμμορφωθούμε στην επιβληθείσα κύρωση, ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι η αρχή που εξέδωσε την συγκεκριμένη απόφαση ενήργησε κατά τρόπο ηθικά, κοινωνικά και νομικά μη αποδεκτό, με αποκλειστικό σκοπό την προβολή της εικόνας ότι το Κράτος “τιμωρεί” αδιακρίτως επωνύμους και μη. Τέλος, προς αποφυγήν δημιουργίας εντυπώσεων, ως προς τη βαρύτητα του φορολογικού παραπτώματος, για το οποίο διατάχθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δύο καταστημάτων, η επιχείρηση αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει δημοσίως ότι πρόκειται για την καθυστέρηση έκδοσης τριών (3) αποδείξεων, ύψους 130 ευρώ, λόγω παράλληλης έκδοσης τιμολογίου!" 
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: