Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 5% ΤΟΥ ΟΤΕ

Πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πρόληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ ανακοίνωσε το Ταμείο την Πέμπτη το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι το 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ έχει περάσει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ και περιλαμβάνεται στο υπό έγκριση Σχέδιο Αξιοποίησης των περιουσιακών του στοιχείων (asset development plan).


Σύμφωνα με την πρόσκληση του δημόσιου στο ΤΑΙΠΕΔ ο χρηματοοικονομικός  σύμβουλος που θα επιλεγεί με την τρέχουσα διαδικασία θα βοηθήσει σε συνεργασία με του άλλους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ τον συντονισμό της συναλλαγής από την αρχική της προετοιμασία έως την εκτέλεση της και τι οικονομικό της κλείσιμο.

Με βάση τη διάρκεια απασχόληση του σύμβουλου που προβλέπεται από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκύπτει ότι στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή και να εισπράξει το τίμημα το δημόσιο εντός 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης με τον σύμβουλο.

Η καταληκτική προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 10η Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη το μεσημέρι η κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ στο χρηματιστήριο Αθηνών διαμορφώνεται στα επίπεδα 4,352 δισ. (100%) ήτοι το 5 % αποτιμάται στα 217,6 εκατ. Διαβάστε εδώ την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πρόληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου 


ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΟΣ
http://www.kathimerini.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: