Σάββατο, Απριλίου 08, 2017

8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Σήμερα, 8 Απριλίου, είναι ημέρα γιορτής της ενότητας των Ρομά, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης δικαιωμάτων. Η γιορτή καθιερώθηκε σε ανάμνηση του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Ρομά το 1971 στο Λονδίνο, στο οποίο αποφασίσθηκε και διακηρύχθηκε η από κοινού διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Ελπίζω το κοινό μας όραμα να γίνει κοινό έργο, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, να εξαλείψουμε τις διαχωριστικές γραμμές, και να επιβεβαιωθούμε, όλοι μας, ότι ένας καλύτερος, φωτεινότερος κόσμος είναι εφικτός. 


Η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του υπουργείου Εργασίας, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι φορείς της διοίκησης, περιφέρειες και δήμοι καλούμαστε να αποδείξουμε με το έργο μας ότι οι ελπίδες μπορούν να πάρουν μορφή και οι πολιτικές εξαγγελίες να γίνουν πράξη.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία διοργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά στις 11/4/2017, ώρα 10.00 – 12.00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Κατερίνα Γιάντσιου

Ειδική Γραμματέας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 

 ΠΡΕΖΑ TV
8-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: