Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΠΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΕ (ΚΑΙ) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΧΙΟ

Δικάζεται σήμερα, Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου ο Ματθαίος Μερμηγκούσης, γνωστό ακροδεξιό στοιχείο του νησιού, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 επιτέθηκε και κτύπησε τον διευθυντή της τοπικής ιστοσελίδας astraparis.gr, Γιάννη Στεβή.
Ο Ματθαίος Μερμηγκούσης, που συχνά πρωτοστάστησε στο παρελθόν σε συγκεντρώσεις ακροδεξιών στη Χίο, παραπέμπεται με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της απειλής και της φθοράς ξένης περιουσίας.


Η επίθεση  είχε σημειωθεί στην διάρκεια ρατσιστικής συγκέντρωσης και πορείας προς τον καταυλισμό της Σούδας, το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2016. Ο Μ. Μερμηγκούσης κατηγορείται ότι κτύπησε τον Γ. Στεβή στα χέρια και του πέταξε στο έδαφος την βιντεοκάμερα, την οποία αρνήθηκε να του παραδώσει και την έδωσε σε παριστάμενο αστυνομικό. Όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας, «η επίθεση στον κ. Στεβή έγινε ενώ αυτός ευρίσκετο πίσω από την γραμμή των ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών, οι οποίοι – παρότι τους εζητήθη – αρνήθηκαν να προβούν σε σύλληψη του κ. Μερμηγκούση».

Μάλιστα, την ίδια μέρα, «προηγουμένως, σε άλλο περιστατικό δέχθηκε φραστική επίθεση ο δημοσιογράφος του politischios.gr κ. Παντελής Φύκαρης, ενώ οι δημοσιογράφοι καταδιωκόμενοι κατέφυγαν σε καταστήματα της περιοχής ή απομακρύνθηκαν για να αποφευχθούν σοβαρότερα επεισόδια σε βάρος τους».

Σήμερα, Δευτέρα 3/4, παραπέμπεται να δικασθεί στο ίδιο δικαστήριο και ο διευθυντής του astraparis.gr με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, μετά από αντιμήνυση του γνωστού ακροδεξιού, επειδή ανέφερε σε δημοσίευμά του τον Μ. Μερμηγκούση ως «εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» στη Χίο. 
ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: