Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ

Στο κάδρο των ευθυνών για τα σκάνδαλα της διακυβέρνησής του μπαίνει πλέον και ο Κώστας Σημίτης.
 Τον πρώην πρωθυπουργό, πέραν του Αλέξη Τσίπρα, που στη Βουλή άφησε αιχμές ότι λογαριασμοί από τα σκάνδαλα των εξοπλισμών συνδέονται με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, βάζει στο κάδρο και ο ίδιος ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, οι αρμόδιες Αρχές ερευνούν και εμβάσματα του Γιάννου Παπαντωνίου την περίοδο που ήταν «τσάρος» της οικονομίας και βρισκόταν εν εξελίξει η υπόθεση του Χρηματιστηρίου, πιθανόν και η υποτίμηση της δραχμής.


Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας «δείχνει» το ΚΥΣΕΑ για τα σκάνδαλα των εξοπλισμών. Είναι δε χαρακτηριστικό πως στο υπόμνημά του προς το Κοινοβούλιο με αφορμή τη συζήτηση για τη σύσταση της προανακριτικής -όπου δεν παρέστη να μιλήσει, παρά το σχετικό δικαίωμα που είχε- αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι αποφάσεις για «όλες τις προαναφερόμενες συμβάσεις ελήφθησαν μέσα στο πλαίσιο, και με ακριβή τήρηση των όρων, των Εθνικών Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων Αμυντικών Εξοπλισμών (ΕΜΠΑΕ) που είχαν εγκριθεί από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μετά την κρίση των Ιμίων».

Και προκειµένου να µη µείνει η παραµικρή αµφιβολία ότι βάζει στο κάδρο και τον πρώην πρωθυπουργό, αναφέρει σε άλλο σηµείο του υποµνήµατος ότι µεταξύ των επιδιώξεων της σύστασης της προκαταρκτικής είναι:
«Η “τιµωρία” της κυβέρνησης Σηµίτη και, ειδικότερα, η δική µου, για την επιτυχή διαδροµή της ελληνικής οικονοµίας εκείνη την περίοδο: ∆ραστική µείωση του πληθωρισµού, υψηλοί ρυθµοί ανάπτυξης, άνοδος των εισοδηµάτων, µεγάλα έργα υποδοµών».

Νέα δεδοµένα, ωστόσο, δηµιουργεί στην υπόθεση η πληροφορία που φέρνει στη δηµοσιότητα η Realnews. Σύµφωνα µε αυτή, οι αρµόδιες Αρχές ερευνούν εµβάσµατα του Γ. Παπαντωνίου που δεν αφορούν την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Αµυνας, αλλά την περίοδο που ήταν ακόµα πανίσχυρος υπουργός Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών. Μια περίοδος που, εκτός από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, «σφραγίστηκε» και από το σκάνδαλο του Χρηµατιστηρίου, αλλά και από την υποτίµηση της δραχµής.  tvxs.gr


ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: