Σάββατο, Απριλίου 08, 2017

ΝΕΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ - ΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ

Η φρίκη δεν έχει τέλος στη Συρία. Είτε ο Άσαντ θα βομβαρδίζει τους πολίτες της χώρας του με τη βοήθεια της Ρωσίας, είτε η διεθνής συμμαχία υπό τις ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα ίδιο: αθώοι πεθαίνουν.
Το ίδιο έγινε και το Σάββατο (08.04.2017), μια μέρα μετά την αμερικανική επέμβαση και την επίθεση με 59 πυραύλους Τόμαχοκ κατά αεροπορικής βάσης στη Χομς, από την οποία ξεκίνησαν τα αεροσκάφη που βομβάρδισαν με χημικά την επαρχία Ιντλίμπ την περασμένη Τρίτη.

Αυτή τη φορά, στόχος των μαχητικών της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ ήταν η Ράκκα, την οποία το Ισλαμικό Κράτος έχει ανακηρύξει πρωτεύουσα του Χαλιφάτου του. Ο απολογισμός από την επίθεση κοντά στην πόλη τραγικός: 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Βρετανία.


Τα μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν το χωριό Χανίντα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων δυτικά της Ράκα στη νότια όχθη του ποταμού Ευφράτη. Εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας, δεν σχολίασε την επίθεση.

Την ίδια στιγμή και ενώ η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ παραμένει ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης στη διεθνή επικαιρότητα, δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Αλ Σαϊράτ, η οποία επλήγη από τις ΗΠΑ, και εκτέλεσαν επιχειρήσεις στη γύρω περιοχή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα αεροσκάφη αυτά "απογειώθηκαν από τη βάση Αλ Σαϊράτ, που λειτουργεί και πάλι εν μέρει, και έπληξαν στόχους κοντά στην Παλμύρα", στην κεντρική Συρία, ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
8-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: