Κυριακή, Απριλίου 09, 2017

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ISIS ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ - ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΠΑΣΧΑ

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ISIS, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.
Οι χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου -περίπου το 8% του συνολικού πληθυσμού της χώρας- μπήκαν για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο των φανατικών του Ισλαμικού Κράτους. Τουλάχιστον 27 νεκροί και 42 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα. Η πόλη βρίσκεται στο Δέλτα του Νείλου, βόρεια του Καΐρου.


Η επίθεση έγινε την ώρα της λειτουργίας για την Κυριακή των Βαΐων. Την επίθεση καταδίκασε από το Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αργά το μεσημέρι η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη στον προαύλιο χώρο Ναού στην Αλεξάνδρεια. Τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 66 τραυματίστηκαν στη δεύτερη αυτή έκρηξη, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου.

Οι Κόπτες έχουν μπει στο στόχαστρο ειδικά μετά το 2013 και την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Πολλοί από τους οπαδούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την οποία προερχόταν ο Μόρσι, κατηγορούν τους Κόπτες ότι στήριξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις για την ανατροπή του.

Τα Χριστούγεννα είχε σημειωθεί έκρηξη σε Εκκλησία στο Κάιρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άτομα. IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: