Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Χ.Α. ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΖΕΡΒΑ

Την ομολογία ενοχής της Χρυσής Αυγής αποτυπώνει η ανακοίνωση της απόφασης με την οποία ο στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, Χρήστος Ζέρβας, απολύθηκε από τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του αρχηγού του στη Βουλή.

Τις πειθαρχικές διαδικασίες της απόλυσης του Ζέρβα είχε ξεκιν ήσει o πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την προφυλάκιση του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη και την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα κακουργήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας.


Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι η ανακοίνωση της απόφασης, η οποία αναφέρει ότι με την απόφαση του προέδρου της Βουλής απολύεται ο Χρήστος Ζέρβας «μετά την κατά νόμο πρόταση του Προέδρου της Κ.Ο. “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, κυρίου Νικολάου Μιχαλολιάκου [...] από τη θέση μετακλητού υπαλλήλου που κατείχε στο Γραφείο του, στη Βουλή».

Με λίγα λόγια ο Μιχαλολιάκος, όταν κατάλαβε ότι ο Ζέρβας οδεύει προς την έξοδο από τη Βουλή, έσπευσε να ζητήσει αμέσως την απόλυσή του, σε μια προσπάθεια να αποσυνδεθεί ο ίδιος και η οργάνωσή του από το ηγετικό στέλεχός της και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ξαναβλέπουμε τη γνωστή τακτική του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, να εγκαταλείπει τα στελέχη του προκειμένου να βγει από το κάδρο της ενοχής.

Πρώτα τον κάλυπτε

Το θέμα είναι ότι η πρώτη επίσημη αντίδραση της Χρυσής Αυγής ήταν να τον καλύψει, υποστηρίζοντας με πάθος ότι είναι «αθώος πολίτης» και μιλώντας για «χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια».

Μάλιστα στην εφημερίδα της έκανε την ανήξερη σε σχέση με την επίθεση, γράφοντας ότι «όλα ξεκίνησαν όταν ένας φοιτητής βρέθηκε άγρια χτυπημένος από άγνωστο/αγνώστους κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες. [...] Φυσικά οι ένοχοι είναι πάλι... χρυσαυγίτες γιατί έτσι το θέλει η χούντα των ΜΜΕ και ένας “μάρτυρας”, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει προσωπικές διαφορές με στέλεχος της Χρυσής Αυγής».

Η εκ διαμέτρου αντίθετη στάση που υιοθετεί τώρα ο Μιχαλολιάκος ζητώντας την απόλυση του στενού του συνεργάτη είναι βέβαια ομολογία ενοχής.
Γιάννης Μπασκάκης
http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: