Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

11Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ

Οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν σήμερα γενική απεργία σε ένδειξη υποστήριξης προς τους 1.500 συμπατριώτες τους που είναι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές και οι οποίοι κάνουν απεργία πείνας εδώ και 11 ημέρες.

Στο κέντρο της Ραμάλας, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι δρόμοι ήταν άδειοι, τα μέσα μεταφοράς απεργούσαν, ενώ τα μαγαζιά ήταν κλειστά.


Αργότερα σήμερα είναι προγραμματισμένη διαδήλωση, η οποία ενδέχεται να καταλήξει σε επεισόδια με τις ισραηλινές δυνάμεις, κάτι που συμβαίνει συχνά από τις 17 Απριλίου, οπότε ξεκίνησε αυτή η απεργία πείνας έπειτα από έκκληση του έγκλειστου Παλαιστίνιου ηγέτη Μαρουάν Μπαργούτι.

«Η γενική αυτή απεργία είναι άνευ προηγουμένου εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Χαλίλ Ρίζεκ, διευθυντής της Εμπορικής Ένωσης των Παλαιστινίων. «Όλες οι υπηρεσίες, όπως οι μεταφορές (…) το σύνολο του ιδιωτικού τομέα, ο εμπορικός τομέας συμμετέχουν», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι αυτή είναι μόνο «η αρχή».

Το θέμα των κρατουμένων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για τους Παλαιστίνιους, την ώρα που ξεπερνούν τους 850.000 αυτοί που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές. Την ώρα που βρίσκονται στην 11η ημέρα της απεργίας πείνας οι κρατούμενοι δεν δέχονται παρά μόνο νερό και αλάτι, με τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας τους και προειδοποιούν ότι ένας θάνατος θα μπορούσε να οδηγήσει σε «έκρηξη»  . left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: