Τρίτη, Απριλίου 25, 2017

ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΜΙΧΟΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ»

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά εννέα άτομα, ανάμεσά τους και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι δυο βουλευτές είναι ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και σε απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Εκτός των δύο βουλευτών, κατηγορούμενοι είναι οι: Ευστ. Μπραβάκος, Θωμ. Μπαρέκας, Γεωρ. Καλπιτζής, Γεωρ. Σταμπέλος, Χρ. Γαλανάκης, Διον. Αγιοβλασίτης και Kondakciu Alfred για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και οπλοφορίας.


Οι Μπαρέκας (ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής), Καλπιτζής, Σταμπέλος, Γαλανάκης και Αγιοβλασίτης είναι επίσης κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Σταμπέλος κατηγορείται και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα.

Η επίθεση τάγματος εφόδου της ΧΑ στο στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη αποτελεί μια από τις συσχετιζόμενες υποθέσεις με τη δικογραφία της ΧΑ για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που ήδη εξετάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις αρχές Φεβρουαρίου. Ενώπιόν του έχουν καταθέσει ως μάρτυρες, τα άτομα που βρίσκονταν στο στέκι κατά την ώρα της επίθεσης και χτυπήθηκαν από τους χρυσαυγίτες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από τα 50 άτομα που συμμετείχαν στην μοτοπορεία της ναζιστικής οργάνωσης, τα 20 μπήκαν στο στέκι και με κοντάρια και λοστούς και προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ενώ την ώρα της επίθεσης  μέσα στον χώρο πραγματοποιούνταν μάθημα αγγλικών και υπήρχαν μικρά παιδιά που μαζί με την δασκάλα τους κατέφυγαν στην τουαλέτα του κτιρίου προκειμένου να προστατευτούν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε  στις 19:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην επίθεση ήταν παρόντες οι βουλευτές της ΧΑ Λαγός και Μίχος, ενώ μετά από την καταγραφή των οχημάτων που βρέθηκαν στον χώρο αποκαλύφθηκε πως ο Γ. Λαγός είχε φτάσει στον χώρο της επίθεσης με το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση όπως αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2014 είχε σκανδαλωδώς αρχειοθετηθεί, με το σκεπτικό ότι δεν εντοπίστηκαν οι δράστες, αν και οι καταθέσεις μαρτύρων, όπως και οι εκθέσεις από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αποδείκνυαν το αντίθετο. 

Ειρήνη Προμπονά - Στο Κόκκινο


ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: