Τρίτη, Απριλίου 25, 2017

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Μάθημα μεγαλοψυχίας από τους τρεις 19χρονους πρόσφυγες τους οποίους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χτύπησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι Ματθαίος Μερμηγκούσης και Τάσσος Κοματάς, που παραπέμφθηκαν σε δίκη με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της αντιποίησης αρχής, της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης εξύβρισης έργο και λόγω κ.α.


Η δίκη τους στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου ξεκίνησε στις 2.30 το μεσημέρι με Πρόεδρο τον Γιώργο Παντελίδη και Εισαγγελέα την Σπυριδούλα Σταυράτη. Και οι τρεις πρόσφυγες – οι δύο Σύροι και ο ένας Ιρακινός- κατήγγειλαν ότι οι δύο Χιώτες τους χτύπησαν πίσω από το Δημαρχείο αλλά δεν επιθυμούν τη δίωξη τους, που όμως είναι αυταπάγγελτη από την Εισαγγελέα. Όπως είπαν, έφυγαν από τον καταυλισμό της Σούδας για να πάνε στην καφετέρια και πίσω από το Δημαρχείο τους σταμάτησαν οι Μ. Μερμηγκούσης και Τάσσος Κοματάς, τους είπαν ότι είναι αστυνομικοί και ο πρώτος τους χτύπησε με γκλομπ ενώ ο δεύτερος τους χαστούκισε.

Σύμφωνα, επαναλαμβάνουμε, με την κατάθεση των προσφύγων, κατάλαβαν ότι τα δύο αυτά άτομα τους είπαν ψέματα πως είναι αστυνομικοί γιατί η οι αστυνομικοί – όπως ανέφεραν– στη Χίο και γενικά στην Ελλάδα είναι μορφωμένοι και ευγενικοί.


Είχε προηγηθεί κατάθεση μάρτυρα αστυνομικού ο οποίος αναφέρθηκε γενικότερα στα επεισόδια που είχαν προηγηθεί στην Σούδα, χωρίς όμως να παρουσιάσει στοιχεία για το συγκεκριμένο περιστατικό για το οποίο κατηγορούνται οι δύο Χιώτες.

Λίγο πριν τις 4 έγινε διακοπή της δίκης για να συνεχιστεί λίγο αργότερα. 
αληθεια

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: