Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΧΑΚΙΝΓΚ

Ο Ντέβιν Νούνες, επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ παραιτήθηκε από επικεφαλής της κρίσιμης έρευνας για τις πληροφορίες περί ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο Νούνες είναι και ο ίδιος αντικείμενο έρευνας από την Επιτροπή Ηθικής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η εν λόγω επιτροπή μελετά ισχυρισμούς ότι ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός αποκάλυψε διαβαθμισμένες πληροφορίες.  



Ο Ντ.Νούνες απορρίπτει τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτηρίζει «εντελώς ψευδείς» και «πολιτικά υποκινούμενες».

Ο Νούνες είπε ότι η απόφασή του να παραιτηθεί ήρθε έπειτα από τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν εναντίον του «αριστεροί ακτιβιστές».

Επικεφαλής της έρευνας αναλαμβάνει ο Μάικ Κοναγουέι.

Οι επικριτές του Νούνες τον κατηγορούν ότι βοήθησε τον Λευκό Οίκο να στρέψει την προσοχή από την ανακοίνωση του FBI ότι ερευνά πιθανές σχέσεις μεταξύ της ομάδας του Τραμπ και ρώσους αξιωματούχους.

Ο Ντ.Νούνες παραδέχθηκε ότι επισκέφθηκε τον προηγούμενο μήνα -αργά ένα βράδυ- τον Λευκό Οίκο, χωρίς να το γνωρίζουν οι συνεργάτες του. Την επόμενη ημέρα έσπευσε να ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι πληροφορήθηκε πως οι επαφές της ομάδας του Τραμπ μετά τις εκλογές παρακολουθούνταν από υπηρεσίες πληροφοριών.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο κατήγγειλε την απόφαση του Νούνες να ενημερώσει πρώτα το κοινό και ύστερα τους ίδιους.

Ο Νούνες ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν προέρχονταν από τον Λευκό Οίκο. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: