Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017

ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

Αρχές Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, στην περιοχή του Βοτανικού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης.

Το έργο κατασκευάζεται από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΤΕΡΝΑ ΑΕ - J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ - INTRAKAT, το συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 887.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ φορέας του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η σύμβαση με την κοινοπραξία υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2016 και η έκταση παραδόθηκε από το υπουργείο Υποδομών στις 4 Νοεμβρίου. 


Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικού κτιρίου Τεμένους, συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ., τα οποία κατανέμονται σε ισόγειο και ημιώροφο, χωρητικότητας 350 ατόμων, σε οικόπεδο έκτασης 17 στρεμμάτων. 

Συγκεκριμένα, το κτίριο περιλαμβάνει: λατρευτικό χώρο ανδρών (300 ατόμων), λατρευτικό χώρο γυναικών (50 ατόμων), βοηθητικούς χώρους ανδρών & γυναικών (αποδυτήρια), WC ανδρών & WC γυναικών, γραφείο Ιμάμη και γραφείo Μουεζίνη. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο με την κατεδάφιση των δύο από τα οκτώ κτίρια, στη θέση των οποίων κατασκευάζεται το τέμενος. 

Στις αρχές Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η θεμελίωση του κτιρίου, ενώ τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε ο μεταλλικός σκελετός. 

Παράλληλα, εκτελούνται όλες οι απαραίτητες εσωτερικές οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. 

Οι εργασίες σε εξέλιξη αφορούν την τοποθέτηση βιομηχανικών δαπέδων, κουφωμάτων, εγκαταστάσεων ύδρευσης - αποχέτευσης - θέρμανσης - πυρόσβεσης, εγκαταστάσεις ισχυρών - ασθενών ρευμάτων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την τοποθέτηση των ειδών υγιεινής και τις απαραίτητες δοκιμές των Η/Μ εγκαταστάσεων για την ολοκλήρωση του κτιρίου. 
in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
7-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: