Κυριακή, Απριλίου 02, 2017

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΛΕΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

«Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρξουν εξελίξεις, έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Τζανακόπουλος επέρριψε ευθύνες στον Σόιμπλε και το ΔΝΤ για το γεγονός ότι καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης.


Σε ερώτηση αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει περικοπές της τάξης του 35% στις συντάξεις ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν έχει την αρμοδιότητα να ζητήσει κάτι τέτοιο.

«Εξάλλου, όταν θέλει κάτι, ο κ. Σόιμπλε το ζητάει δημόσια» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για την πορεία της αξιολόγησης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου.

Με αφορμή την δήλωσή του Αλέξη Τσίπρα στο Έθνος της Κυριακής ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει «μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019», μόνο εάν -εν τω μεταξύ- υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται», ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν λέει τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο. Επαναλαμβάνει την συμφωνία της 20ής Φλεβάρη».    in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: