Τρίτη, Απριλίου 18, 2017

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ

«Θολώνει» το κυβερνητικό σχέδιο για χρηματοδότηση ενός γιγαντιαίου προγράμματος απασχόλησης που αφορά τη δημιουργία έως 450.000 θέσεων εργασίας μέσα σε μία τριετία. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Νοτιοκορεάτης Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, μετρίασε τις προσδοκίες για ένα δάνειο προς την Ελλάδα, για την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ήταν δύσκολο να εξασφαλιστεί η έγκριση του συμβουλίου. 


Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας, ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ άφησε να εννοηθεί ότι είναι πρόωρη η εμπλοκή της τράπεζας σε ένα μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο. Οπως φαίνεται τα μέλη του Δ.Σ. της εν λόγω τράπεζας δεν κλείνουν την πόρτα, αλλά θεωρούν ότι η όποια συζήτηση θα πρέπει να γίνει μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι την κυβερνητική πρόταση είχε μεταφέρει στις αρχές Μαρτίου η αν. υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου στους δανειστές μας, οι οποίοι ήταν θετικά διακείμενοι. Οπως είχε αναλύσει η κ. Αντωνοπούλου, το πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία 100.000-150.000 νέων θέσεων εργασίας τον χρόνο για την τριετία 2018-2020. 
Τζώρτζης Ρούσσος
http://www.efsyn.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
18-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: