Κυριακή, Απριλίου 09, 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΜΕ - ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ

Δεν κρύβουμε ότι στη συμφωνία υπάρχουν μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος -το 2019 και 2020- που εμείς δεν θα επιλέγαμε, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, τόνισε, θα ληφθούν μέτρα που θα δημιουργούν μηδενικό οικονομικό ισοζύγιο τα οποία θα νομοθετηθούν και θα εφαρμοσθούν ταυτόχρονα.
«Παλεύουμε με νίκες και συμβιβασμούς, έχουμε πίστη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχουν η χώρα και ο λαός μας. Μετά τη συμφωνία της Μάλτας καθίσταται ορατό το τέλος της επιτροπείας και ο αμετάκλητος στόχος μας να δοθεί τέλος σε αυτή την περιπέτεια» συνέχισε.


Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι στη Μάλτα διασφαλίστηκε η επαναφορά στην εργασιακή κανονικότητα, με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, με την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Τόνισε ότι απορρίφθηκαν οι πιέσεις για θεσμοθέτηση του λοκ άουτ και αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων.

Κατά την εκτίμησή του, μετά τη συμφωνία στη Μάλτα ανοίγει ο δρόμος για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα αφορούν στο χρέος.

Επίθεση στη ΝΔ

Στη συνέχεια επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Κάποιοι ισχυρίζονται ότι φοράνε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και εμείς που δεν το βλέπουμε μάλλον έχουμε αχρωματοψία, αλλά ξεχωρίζουμε τη χορηγία της φανέλας, πότε είναι Siemens, πότε οι εμπλεκόμενοι στις λίστες, πότε η διαπλοκή.

Κατηγόρησε ακόμα τη ΝΔ ότι θα πάλευε με νύχια και με δόντια απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για τη θέσπιση της ανταπεργίας.

Μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους υπουργούς σε κρίσιμα χαρτοφυλάκια, «που δεν έχασαν το κουράγιο και την ψυχραιμία τους την ώρα που κάποιοι στο εξωτερικό και το εσωτερικό δεν ήθελαν να κλείσει η αξιολόγηση. 
» Κάποιοι στο εσωτερικό δεν ήθελαν και δεν θέλουν να πετύχουμε. Ήθελαν να διαιωνισθεί ο φαύλος κύκλος. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πήγαν εν μέσω διαπραγμάτευσης στη Γερμανία να πάρουν την ευλογία του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών.»

Επίθεση και στον Κ.Σημίτη

Από το βήμα της ΚΕ ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι κάποιοι τον επιστράτευσαν, «με δύο υπουργούς μπλεγμένους, με στενό συνεργάτη να κουβαλά σε μαύρες σακούλες μίζες.

» Έβλεπε τις μίζες να περνούν. Δείχνει να μην έχει καταλάβει τι ακριβώς έγινε επί της πρωθυπουργίας του και ποιο σύστημα εξέθρεψε.»

«Συγκρούσεις και ρήξεις»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επανειλημμένα δείξει ότι δεν φοβούνται ούτε την ευθύνη ούτε τη μάχη. 

«Η Αριστερά είναι καταδικασμένη να βρίσκεται μπροστά στα δύσκολα. Έχουμε καθήκον να συνεχίζουμε κοιτάζοντας μπροστά αποφασισμένοι για συγκρούσεις και ρήξεις με το παλιό. Δεν μπορούμε να αφήνουμε το παλιό να κατατρώει σαν το σαράκι την προοπτική του καινούργιου.»

Κυβερνητικές πηγές: Πρώτα συμφωνία για χρέος, μετά τα μέτρα

Τα μέτρα θα ψηφιστούν εφόσον προηγουμένως συμφωνηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, δήλωναν κυβερνητικά στελέχη στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει αμέσως μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, έως τις 22 Μαΐου, ή και νωρίτερα με έκτακτο Eurogroup.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα. Το σχέδιο απόφασης που εισηγήθηκε η ηγεσία του κόμματος, υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: