Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

Η CREDIT SUISSE ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΝΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ

Η νέα τεραστίων διαστάσεων έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε Ολλανδία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Αυστραλία έχει προκαλέσει αίσθηση με τις ελβετικές τράπεζες να βρίσκονται πάλι στο στόχαστρο. Το όνομα της «αμαρτωλής» Credit Suisse ήρθε πάλι στο προσκήνιο και η τράπεζα ξεκίνησε καμπάνια... συμπάθειας.

Με μια σειρά από καταχωρήσεις σε κυριακάτικες βρετανικές εφημερίδας η Credit Suisse θέλησε να διαφημίσει την πολιτική της περί μηδενικής ανοχής σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή.


Η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ελβετίας που εδρεύει στη Ζυρίχη ενεπλάκη σε διεθνή έρευνα την Πέμπτη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος όταν πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες έφοδοι στα γραφεία της στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ.

Οι καταχωρήσεις που εμφανίστηκαν στις βρετανικές εφημερίδες Sunday Times, Sunday Telegraph και Observer αναφέρουν ότι είναι η «απάντηση στις πρόσφατες πληροφορίες για έρευνες για φοροδιαφυγή σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες».

Σε αυτές η τράπεζα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «επιθυμεί να έχει συναλλαγές με πελάτες που έχουν πληρώσει τους φόρους τους» και ότι θα «συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές σε όλα τα ζητήματα και κυρίως σε αυτή τη νέα υπόθεση».

Σημειωτέον ότι η Credit Suisse είχε παραδεχθεί την ενοχή της το 2014, όταν και της επιβλήθηκε πρόστιμο 2,6 δισ. δολαρίων από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με κατηγορίες πως βοηθούσε Αμερικανούς να φοροδιαφεύγουν. 
http://www.efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: