Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

#GDTRIAL: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΙΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΤΟ '13

Eντός του Εφετείου πραγματοποιείται η 149η δικάσιμος στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης - Tην ίδια ώρα, αριστερές και αντιφασιστικές συλλογικότητες πραγματοποιούν συγκέντρωση με αφορμή τα 2 χρόνια από την έναρξη της διαδικασίας - Συγκινητική η κατάθεση της Μαρίας Τρούλου για την επίθεση των νεοναζί εναντίον αντιφασιστών στην Πάρο τον Φεβρουάριο του '13, στην οποία, όπως η ίδια καταθέτει, συμμετείχε και ο βουλευτής Μίχος
Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από το Εφετείο Αθηνών, από τον ΣΦΕΑ, φορείς καθώς και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και των 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.


Όπως αναφέρεται σε ένα από τα καλέσματά, η «κινητοποίηση είναι ένας σταθμός για το δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος για να μπουν στη φυλακή τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Χρυσής Αυγής και να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήριά τους παντού». 

Εντός του Εφετείου, λαμβάβάνει χώρα η 149η δικάσιμος της διαδικασίας, κατά την οποία εξετάζεται η επίθεση των νεοναζί εναντίον αντιφασιστών στην Πάρο τον Φεβρουάριο του 2013.  Στο βήμα του μάρτυρα η Μαρία Τρούλου εκπαιδευτικός που εργάζεται πλέον ως γραμματέας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ.

Ο Μίχος μεταξύ των νεοναζί που επιτέθηκαν στους αντιφασίστες

Όπως μεταδίδει η Ειρ. Προμπονά, η μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης των νεοναζί ως εξής:

 "Ξαφνικά κι ενώ κρύβομαι νιώθω κάποιος, ένα χέρι να με πιάνει απ' τα μαλλιά και να με χτυπάει στο τοιχίο. Χάνω τις αισθήσεις μου. Ο Σάββας Μαυρίδης που μ' έψαχνε με βλέπει πεσμένη κάτω, όπως ερχότανε στην βεράντα φωνάζοντας "Μαρία, Μαρία" και με σηκώνει από κάτω. Εκείνη τη στιγμή δέχομαι το δεύτερο χτύπημα από κάτι μεταλλικό. Συνήλθα από το δεύτερο χτύπημα γιατί άνοιξε το κεφάλι μου έτρεχαν αίματα και βλέπω πλέον αυτόν που χτύπησε. Ένας τεράστιος άντρας, με αδρά χαρακτηριστικά και στοιχεία στο πρόσωπό του εύκολα αναγνωρίσιμα. Με κρατούσε από τα πέτα του παλτού και χτύπαγε. 

-Χαρακτηριστικά του είδατε;

-Είχε ένα λακκάκι στο πηγούνι, ξυρισμένο κεφάλι, πολύ κοντό μαλλί μάλλον και γκρίζους κροτάφους, τα μάτια του ήταν κατακόκκινα, άνοιγε το στόμα του και έβγαζε άναρθρες κραυγές, πολιτικά ήταν ντυμένος, σκούρα ρούχα, το μέτωπό του πήγαινε κάπως προς τα μέσα. Ο Μαυρίδης προσπαθούσε να με αποσπάσει απ'΄τα χέρια του, τον άρπαξε κι αυτόν απ' το σακίδιο. Είχε βάλει κόντρα το πόδι του στην βεράντα για να μην βγούμε έξω απ' το μπαλκόνι." 

 Όπως συμπληρώνει η ρεπόρτερ Ελ. Κουμάντου: Δημοσιογράφος της "Φωνής της Πάρου" της έδειξε φώτο από ΧΑ, αυτή αναγνώρισε έναν και ο δημοσιογράφος της είπε ότι ήταν ο βουλευτής Μίχος. Δεν της έδειξε φώτο η αστυνομία ποτέ. 

. left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: