Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ TVXS: ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΝΑΙ Η ΌΧΙ;

Η κυβερνητική πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, προβλέπει μεταξύ άλλων τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr ερευνά την άποψη των πολιτών σχετικά με τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, τα θρησκευτικά, τα αποτεφρωτήρια και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας φαίνεται να είναι ένα ζήτημα που διχάζει την κοινωνία, με την πλειονότητα ωστόσο να τάσσεται “κατά”. Πλήρη διαχωρισμό ζητά το 42%, ενώ το 54% απαντά πως διαφωνεί με αυτή την προοπτική.

Αντίθετα δεν συμβαίνει το ίδιο όταν τίθεται το ερώτημα για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η συντριπτική πλειονότητα, το 84% των ερωτηθέντων, απαντά πως η “ιερή” περιουσία θα πρέπει να φορολογηθεί.

Επίσης συντριπτική είναι η απάντηση για το ερώτημα σχετικά με την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών. Το 85% πιστεύει πως αυτό είναι λάθος, ενώ μόλις το 12% τάσσεται υπέρ.
Από αυτήν τη θέση φαίνεται να προκύπτει και η άποψη των πολιτών σχετικά με τη διαμάχη που ξέσπασε, αρχικά επί του θέματος, μεταξύ του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Το 48% των πολιτών δηλώνει πως δίκιο είχε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ μόλις το 14% δίνει δίκιο στον πρώην υπουργό Παιδείας.
Ξεκάθαρη είναι η θέση των πολιτών και για τα αποτεφρωτήρια. Το 71% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων, ενώ μόλις το 24% απαντάει αρνητικά. 
TVXS.GR

ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: