Τρίτη, Μαΐου 02, 2017

ΤΡΑΜΠ: ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό πρόγραμμα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Δευτέρα ότι θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

"Αν ήταν κατάλληλες οι περιστάσεις για να τον συναντήσω τότε σίγουρα θα το έκανα, θα ήταν τιμή μου» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, σε συνέντευξη του στο Bloomberg. "Υπό προϋποθέσεις, θα το έκανα", επανέλαβε ο Τραμπ και πρόσθεσε: "Οι περισσότεροι ηγέτες δεν θα το έλεγαν ποτέ αλλά εγώ υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα τον συναντούσα".
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε πάντως ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούνται για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ερωτηθείς αργότερα για τα λόγια του Τραμπ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "δεν υπάρχουν τώρα ξεκάθαρες συνθήκες" για μια τέτοια συνάντηση, προσθέτοντας ότι "πρέπει να δούμε να μετριάζεται η προκλητική συμπεριφορά του".
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει συναντηθεί ποτέ με ξένο ηγέτη από το 2011, όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας μετά τον θάνατο του πατέρα του. Ο τελευταίος ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ που συναντήθηκε με ηγέτη της Βόρειας Κορέας ήταν το 2000 η τότε υπουργός Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ με θέμα συζήτησης το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.   
Ανθή Κουτσουμπού
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
2-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: