Πέμπτη, Μαΐου 11, 2017

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Πλήρη ανατροπή (ουτε καν λεμε) των σχεδιασμών της κυβέρνησης για τους χιλιάδες συμβασιούχους στους δήμους φέρνει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματική τη μονιμοποίησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ομόφωνα ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει στο Σύνταγμα, το οποίο απαγορεύει ρητά τόσο τις παρατάσεις των συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των υπαλλήλων.


Παράλληλα, αποφάσισε ότι δεν μπορούν να πληρωθούν όσοι συμβασιούχοι παρείχαν έργο με παράταση, έστω και για ένα χρόνο των συμβάσεών τους.

Η κυβέρνηση έχει επιχειρήσει τη μονιμοποίηση των εν λόγω συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί το 2015 με οκτάμηνες συμβάσεις. in.gr

.....

Κυβερνητικές πηγές αναφέρονται στη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

1. Η αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στα νομοσχέδια που αφορούν συνταξιοδοτικά ζητήματα του δημοσίου, είναι αμιγώς γνωμοδοτική. Oι ρυθμίσεις, για τις οποίες γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποτελούν μέρος μόνο του συνολικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

2. Το νομοσχέδιο θα συνοδεύεται από έκθεση αιτιολόγησης όλων των ρυθμίσεων, ενώ η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ληφθεί υπόψη και, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα υπάρξουν οι σχετικές τροποποιήσεις. Από την αιτιολογική έκθεση θα προκύπτει με σαφήνεια, όπως εξάλλου συστήνει και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο λόγος επιλογής όλων των ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και των συνταξιοδοτικών.

3. Τονίζουμε ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ένα σύνολο θετικών μέτρων κοινωνικής στήριξης, τα οποία θα ελαχιστοποιούν τις επιβαρύνσεις, οδηγώντας σε μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. 

ΠΡΕΖΑ TV
11-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: