Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017

Μακρόν: Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία και την Ευρώπη

Τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι οι Γάλλοι τον εξέλεξαν πρόεδρο εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη του δήλωση μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος. 

Αφού χαιρέτισε την Μαρίν Λεπέν, σημείωσε ότι έχει επίγνωση του θυμού, των προβληματισμών, αλλά και της αγωνίας των Γάλλων για το μέλλον τους.

«Είναι ευθύνη μου να ακούσω όλους τους Γάλλους, περιλαμβανομένων των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου» τόνισε.

«Θα υπερασπιστώ την Γαλλία, αλλά και την Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι» συνέχισε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η χώρα του θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της τρομοκρατίας.

Ο Μακρόν έδωσε επίσης το σύνθημα ότι η μάχη για την ανανέωση της πολιτικής ζωής ξεκινά από αύριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να  ξαναδώσει την αισιοδοξία στους συμπολίτες του.

«Ας αγαπήσουμε και πάλι τη Γαλλία. Ζήτω η Γαλλία» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος πήγε στο χώρο έξω από το Λούβρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χιλιάδες οπαδοί του, αναμένοντάς τον.

«Θα κάνω τα πάντα, ώστε οι Γάλλοι να μην χρειαστεί να ψηφίσουν τα άκρα» δήλωσε ο Μακρόν.

Παράλληλα, στρέφοντας το βλέμμα στη νέα μάχη που θα δοθεί στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ο νέος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας πλειοψηφίας για τις απαραίτητες αλλαγές.

H ομιλία του έκλεισε με τον εθνικό ύμνο, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκε και η σύζυγός του, η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιό.in.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ,...ΜΠΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, και μεις γελούσαμε σαν τα παιδιά.