Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΚΙΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών. Την Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα ανοίξει τον κύκλο επισκέψεών του σε υπουργεία με πρώτο το Παιδείας και στη συνέχεια το Υγείας. 

Ο πρωθυπουργός εντός της εβδομάδας αναχωρεί για την Κίνα όπου θα έχει σειρά επαφών. Θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ θα δει και τον ΓΓ των Ηνωμένων Αντόνιο Γκουτέρες, σε μια περίοδο όπου τα δυτικά Βαλκάνια με αιχμή τα Σκόπια, αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποσταθεροποίησης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν αποκλείεται τετ-α-τετ με την Κριστίν Λαγκάρντ. 

Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, το οποίο αναμένεται και τυπικά να κλείσει τη συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για την απομείωση του χρέους, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ το ζήτημα του  χρέους.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: