Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017

Για σχέσεις του Κορκονέα με την ΧΑ έκανε λόγο στην κατάθεσή της η μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στο ΜΟΕ Λαμίας η κατάθεση της Τζίνας Τσαλικιάν, μητέρας του Αλ. Γρηγορόπουλου. Για σχέσεις του Επ. Κορκονέα έκανε λόγο στην καταθεσή της, τονίζοντας πως δεν έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δυο πρώην ειδικών φρουρών πριν και μετά την δολοφονία.
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Τζίνας Τσαλικιάν και την κατάθεση της Λητούς Βαλιάτζα, αυτόπτη μάρτυρα στην δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.


Η Τζίνα Τσαλικιάν, μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξετάστηκε από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου και αναφέρθηκε λεπτομερώς στα γεγονότα, τόσο στις ώρες που προηγήθηκαν της δολοφονίας του γιού της, όσο και σε εκείνα πληροφορήθηκε μετά.

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης δεν έγιναν ερωτήσεις στην μάρτυρα καθώς, όπως εξήγησαν στο δικαστήριο, αυτή ήταν η επιθυμία των εντολέων τους. Η υπεράσπιση Κορκονέα ωστόσο, προσκόμισε στο δικαστήριο παλαιότερη επιστολή του φίλου του Αλ. Γρηγορόπουλου, Νίκου Ρωμανού, με την οποία αφήνεται να εννοηθεί πως ο Γρηγορόπουλος είχε αναπτύξει αντιεξουσιαστική δράση. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τζίνας Τσαλικιάν, η οποία δεν απέφυγε να καταφερθεί εναντίον του Νίκου Ρωμανού, τονίζοντας ότι συκοφαντεί τη μνήμη του Αλέξανδρου, προσδοκώντας ανταλλάγματα. 

Ήταν ένα ιδιαίτερα ήσυχο παιδί…

Η Τζίνα Τσαλικιάν αναφέρθηκε στην κατάθεσή της σε μια προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος και αποσιώπησης των πραγματικών γεγονότων, ενώ περιέγραψε τον γιό της ως ένα ιδιαίτερα ήσυχο παιδί επιχειρώντας να δώσει τέλος στις αναφορές περί μικροπαραβατικής συμπεριφοράς και συμμετοχής του γιού της σε επεισόδια, αλλά και σε όσα διαδραματίστηκαν κατά την προανακριτική διαδικασία.

Η κα Τζίνα Τσαλικιάν αναφέρθηκε στην κατάθεσή της και στους αξιωματικούς της αστυνομίας που χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση, ενώ στάθηκε και στη μη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των δύο πρώην ειδικών φρουρών, το διάστημα πριν και μετα την δολοφονία του γιού της.

Στην κατάθεσή της η κα Τσαλικιάν αναφέρθηκε ακόμα και στον σημερινό αντιπρόεδρο της ΝΔ  Άδωνι Γεωργιάδη κάνοντας λόγο για επαφές του με τον πρώην ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα και την σύζυγο του, ενώ εξέφρασε την άποψη πως ο Κορκονέας είχε σχέσεις με την Χρυσή Αυγή.

Η αυτόπτης μάρτυρας που δεν κλήθηκε στην προανακριτική

Η Λητώ Βαλιάτζα, αυτόπτης μάρτυρας που κατέγραψε με την κάμερα της το σκηνικό της δολοφονίας, επανέλαβε ενώπιον του ΜΟΕ Λαμίας, όσα είχε καταθέσει και πρωτόδικα.

Μεταξύ άλλων κατέθεσε ότι εκείνη την ημέρα και ώρα  (6 Δεκεμβρίου 2008) δεν υπήρχαν ταραχές και εντάσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ περιγράφοντας τη σκηνή της δολοφονίας ανέφερε ότι οι δύο ένστολοι αφού πρώτα έβρισαν μια παρέα νεαρών παιδιών, στη συνέχεια έβγαλαν τα όπλα τους και σημάδεψαν σε ευθεία βολή, πυροβολώντας δύο φορές, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, αν οι δύο πυροβολισμοί έγιναν από το ίδιο άτομο.

Επίσης, στην κατάθεση της τόνισε ότι παρά το γεγονός πως είχε δώσει τα στοιχεία της στους αστυνομικούς και είχε αναφέρει ότι είναι αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, ουδέποτε κλήθηκε να δώσει κατάθεση κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.

Μετά την εξέταση της Λητούς Βαλιάτζα από τον Πρόεδρο της έδρας η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου 2017 με την συνέχεια των ερωτήσεων από τον Εισαγγελέα και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης στην μάρτυρα.

(με πληροφορίες απο efsyn.gr)
Ειρήνη Προμπονά

πηγή: stokokkino

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: