Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ FASMA FESTIVAL ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ;

Θυμηθήκαμε τις εποχές που η dance σκηνή βρισκότανε στα πολύ πάνω της στην Αθήνα και τα drugs έκαναν θραύση. Για να φτάσουμε τώρα στο Fasma Festival, μία διοργάνωση ηλεκτρονικής μουσικής η οποία πλέον μετράει, εν τη γενέσει της, έναν θάνατο.
Ξημερώματα Κυριακής, στις 7 το πρωί κι ένα παιδί καταρρέει μέσα στο Χυτήριο, στην Ιερά Οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες (ελέγχονται) είχε πάρει speed (!), τρέχα γύρευε πόσο πολύ, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Συνήθως σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις (ειδικά με ecstasy) κάποιος παθαίνει εγκεφαλικό, σαν να εκρήγνυται το κεφάλι σου, δεν μένει αγγείο που να μη σπάει.
Το παιδί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οδηγήθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο αλλά ήταν πια αργά. «Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του ιατρού, ο νεαρός βρέθηκε προ της διακομιδής του στο νοσοκομείο σε ημιληθαργική κατάσταση, έχοντας τις αισθήσεις του και ανταποκρινόταν στα ερεθίσματα. Κατά τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, πληροφορηθήκαμε ότι δυστυχώς εξέπνευσε στο Νοσοκομείο τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας».

Και φυσικά ματαίωσαν τη διοργάνωση. «Αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση, να αναστείλουμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, έχοντας απόλυτο σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής και ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης προς την οικογένεια του», γράφουν.
Και τώρα ανοίγει μία ολόκληρη συζήτηση την οποία όμως δεν θα κάνουμε αυτή τη στιγμή. Από την ευθύνη των διοργανωτών (κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε ο κατάλληλος γιατρός στο χώρο ενώ κατακρίνουν και τη διοργάνωση συνολικά - το Fasma ανακοίνωσε επισήμως πως έκανε όλα τα απαραίτητα) μέχρι τη χαμένη (;) κουλτούρα των dance club και των θαμώνων τους για τα ναρκωτικά που κυκλοφορούν εκεί. Χαμένη κουλτούρα γενικά, του κόσμου όσο και των ίδιων των μαγαζιών που παλιότερα έβαζαν ολόκληρες κανάτες με νερό, ελεύθερα στα μπαρ, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν να πουλούν το μπουκαλάκι με 2 και 3 ευρώ. Όλοι ξέρουμε πόσο απαραίτητο είναι το νερό σε τέτοιες περιπτώσεις.
Βέβαια αν αρχίσει κάποιος να παίρνει ecstasy μπορεί να το συνεχίζει για ένα ολόκληρο βράδυ μέχρι να καταναλώσει όσα χάπια διαθέτει στην κατοχή του ή καταφέρει να βρει εκεί γύρω. Θα ήταν μάλλον παράδοξο αν ο νεαρός που έχασε τη ζωή του, όπως και οι υπόλοιποι της ηλικίας του, «γνώριζαν» τα ναρκωτικά του είδους.
Το Fasma Festival δέχτηκε τεράστια επίθεση, ειδικά στο facebook - αναμενόμενο, είναι και η φύση των αδηφάγων social media τέτοια. Κάποιοι σχολιάζουν λέγοντας πως ήταν παρόντες στο Χυτήριο το Σάββατο βράδυ (διαβάστε παρακάτω) και παρατήρησαν τραγικά λάθη από την πλευρά της διοργάνωσης: «Δεν θα απαντήσουμε σε κακοήθη και προσβλητικά σχόλια, που αναρτήθηκαν από ορισμένους, καθώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» απαντά το Fasma. Και αναφέρει και κάτι επιπλέον, σωστό φυσικά, αλλά άκυρο την παρούσα στιγμή: «Θα πούμε μόνο ότι η μουσική ενώνει δεν διχάζει, ας απέχουμε από έριδες, ύβρεις και βωμολοχίες, ας χτίσουμε μέσω της μουσικής γέφυρες όχι τοίχους».

Ας δούμε ένα από τα επώνυμα σχόλια στο facebook από ένα κορίτσι που, όπως δηλώνει, ήταν στο Χυτήριο: «Οσοι ήμασταν εκείνο το βράδυ στο Χυτήριο, είδαμε σε τι συνθήκες χαροπάλευε το παιδί, όταν περιμέναμε τουλάχιστον 20 λεπτά στον προαύλιο χώρο γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο, όταν είδαμε ότι το ιατρικό προσωπικό του φεστιβάλ ήταν ένας ορθοπεδικός (!), όταν ακούγαμε τους security (οι οποίοι ήταν σχεδόν οι μόνοι που είχαν απομείνει στην εκδήλωση στις 6.30 π.μ παρόλο που το πάρτι κράτησε μέχρι τις 9 το πρωί) να γελάνε βλέποντας το παιδί να έχει σπασμούς και να υποφέρει λέγοντας ότι δε τρέχει κάτι». Και καταλήγει: «Το Fasma Festival με την "ηθική υποχρέωση" που το διέπει επέλεξε να βάλει security στην είσοδο για να ελέγχουν μην έχουμε νερά μαζί μας, ώστε να τα έχουν 1 ευρώ μέσα στο χώρο, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η παροχή νερού σε τέτοια πάρτι».

Εμπλεξαν τα παιδιά που διοργάνωσαν το Fasma γιατί είχαν την... ατυχία να... τύχει σε αυτούς ένα τόσο τραγικό γεγονός. Οι διοργανωτές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι... εύκολοι στόχοι-ένοχοι. 

http://www.e-tetradio.gr/article/14836/Poios-ftaiei-gia-to-nekro-paidi-sto-Fasma-Festival-sto-Xutirio

ΠΡΕΖΑ TV 
10-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: