Δευτέρα, Μαΐου 29, 2017

Έπεσε Mirage 2000 νότια των Σποράδων

Η άσκηση στην περιοχή των Σποράδων περιλάμβανε σενάριο αναχέτησης δυο αεροσκαφών από ζευγάρι μαχητικών. Το ένα από τα τέσσερα μαχητικά Mirage 2.000 με χειριστή τον 28χρονο υποσμηναγό υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια ελιγμού και ο πιλότος αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει.
Αμέσως ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων, ενώ το άλλο αεροσκάφος του “ζευγαριού” αλλά και τα υπόλοιπα μαχητικά που έπαιρναν μέρος στην άσκηση ξεκίνησαν έρευνα.

Ο πιλότος εντοπίστηκε και το στίγμα του δόθηκε στα ελικόπτερα που απογειώθηκαν από Χίο και Λήμνο.


Το αεροσκάφος ανήκει στην 332 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε απογειωθεί από την Τανάγρα μαζί με ακόμη ένα αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, ολοκληρώθηκε στις 13.30 η περισυλλογή του πιλότου από ελικοπτέρου Super puma της ΠΑ, τον οποίο μετέφερε σώο με ασφάλεια στο 251 γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μαύρο κουτί θα δείξει τι ακριβώς συνέβη και έπεσε το Mirage καθώς η μαρτυρία του πιλότου δεν αρκεί από μόνη της.

Δυστυχώς το μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 έχει βεβαρυμένο παρελθόν με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας μετρώντας απώλειες της τάξης του 25% της πρώτης παραγγελίας των 40 αεροσκαφών του τύπου με τη λεγόμενη “αγορά του αιώνα”. newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: