Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

Εργαζομενοι στη ναυπηγοεπισκευη: Συνεχίζουν τον αγώνα με απεργία στις 22 Ιούνη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 22 Ιούνη οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευή, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που θα επαναφέρει σε ισχύ την τελευταία υποχρεωτική Σύμβαση (2009 και 2010). Την κινητοποίηση έχουν προκηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας (παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας) και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση, στις 8 π.μ., έξω από τα ναυπηγεία Χαλκίτη. Την ίδια μέρα, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει Γενική Συνέλευση στην κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

«Από την αρχή του χρόνου χιλιάδες συνάδελφοι, με μια φωνή και τα χέρια ενωμένα σε μια γροθιά, δίνουμε τη μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση. Ο αγώνας μας, που έχει πάρει πολλές μορφές όλο αυτό το διάστημα, έχει φέρει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα δύο σωματεία. Οπως εξηγούν, ο αγώνας τους έχει οδηγήσει στην υπογραφή δεκάδων διμερών ΣΣΕ στα επίπεδα του 2009 και 2010, ενώ το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο εφαρμόζεται στο 95% του κλάδου. «Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε με την επιτυχία της 24ωρης απεργίας (...) Στις 22 Ιούνη κανείς στη δουλειά, όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν.
Μπροστά στη νέα απεργιακή κινητοποίηση, τα σωματεία υπενθυμίζουν τα δίκαια αιτήματά τους: «Αγωνιζόμαστε για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες της δουλειάς και της ζωής μας, γνωρίζοντας ότι απέναντί μας έχουμε όχι μόνο μια μερίδα εργοδοτών, αλλά το σύνολο της εργοδοσίας στη χώρα και όχι μόνο, που μέσω των κυβερνήσεών τους, της ΕΕ, του ΔΝΤ, επιτίθενται με λύσσα στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ανεξαιρέτως. Αγωνιζόμαστε για μια καλή ΣΣΕ, γνωρίζοντας ότι πραγματική και οριστική σωτηρία δεν υπάρχει, αν δεν απαλλαγούμε από αυτές τις βδέλλες, αν δεν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας».
Απέναντι στην εργοδοσία και τους καλοθελητές της
Απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, που έχουν κάνει δική τους υπόθεση τη μάχη για τη Σύμβαση, τα συνδικάτα επισημαίνουν πως υπάρχουν και οι λιγοστοί άνθρωποι της εργοδοσίας που δουλεύουν στην αντίθετη κατεύθυνση, «ελάχιστοι "συνάδελφοι" (...) οι οποίοι έχοντας ισχυρούς δεσμούς με την εργοδοσία, δίνουν μάχη για να την υπερασπιστούν στην προσπάθειά της να μας βάλει να δουλεύουμε 8ωρο, χωρίς ΣΣΕ. Να πρέπει σε κάθε δουλειά ο καθένας μας χωριστά και αδύναμα να απαντάει στον εκβιασμό του εργοδότη: "Αυτά είναι και άμα θες". Μας θέλουν δηλαδή αφοπλισμένους απέναντι στους καπιταλιστές.
Σε αυτή την προσπάθεια, αποκαλύπτοντας και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο φτιάχτηκε, το δουλεμπορικό της Χρυσής Αυγής μπαίνει μπροστά για να σπάσει η κινητοποίησή μας, να διασπαστεί η ενότητά μας και να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων στα ναυπηγεία Χαλκίτη.
Μάταιος ο κόπος τους. Το Συνδικάτο μας έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά, γιατί η δύναμή του είναι τα μέλη του. (...) Σας καλούμε να απομονώσετε για μια ακόμα φορά αυτές τις θλιβερές δυνάμεις. Να δώσουμε ενωμένοι μέχρι τέλος τον αγώνα. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας, μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε».
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: