Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

Πρωτοφανής φραστική επίθεση Τραμπ εναντίον τηλεπαρουσιαστών

Μετά την επίθεσή του, αυτή την εβδομάδα, εναντίον του CNN, των New York Times και της Washington Post, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστρεψε αυτή τη φορά τα βέλη του εναντίον δύο παρουσιαστών του MSNBC, χρησιμοποιώντας απαράδεκτους -ακόμα και για το επίπεδο του Ντόναλντ Τραμπ- προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Πρόκειται για τους παρουσιαστές της εκπομπής «Morning Joe» του MSNBC, Τζο Σκάρμπορο, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και Μίκα Μπρεζίνσκι, δημοσιογράφο και κόρη του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.


Με αναρτήσεις του στο Twitter, o Τραμπ χαρακτήρισε την Μπρεζίνσκι «τρελή Μίκα» «με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης», λέγοντας πως «αιμορραγούσε σοβαρά από ένα λίφτινγκ» όταν είχε επισκεφτεί ένα γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο χαρακτηρισμός που επιφύλαξε στον Σκάρμπορο ήταν «ψυχοπαθής Τζο».

«Είναι μια θλιβερή μέρα για την Αμερική όταν ο πρόεδρος, αντί να κάνει τη δουλειά του, σπαταλά το χρόνο του τραμπουκίζοντας, λέγοντας ψέματα και εκτοξεύοντας μικροπρεπείς προσωπικές επιθέσεις» ανέφερε το γραφείο δημοσίων σχέσεων του MSNBC σε ανάρτηση στο Twitter.

«Κύριε πρόεδρε το tweet σας ήταν κατώτερο του αξιώματός σας και αντιπροσωπεύει τι ακριβώς είναι λάθος με την αμερικανική πολιτική, όχι το μεγαλείο της Αμερικής», ανέφερε με tweet του, ο Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ.

«Παρακαλώ απλά σταματήστε. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό και υπολείπεται της αξιοπρέπειας του αξιώματος σας» ανέφερε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπεν Σάσε.

«Τα μηνύματα εκφοβισμού του Τραμπ είναι μια επίθεση ενάντια σε όλες τις γυναίκες», υπογράμμισε σε ανακοίνωση της η εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, Έιντριεν Ουότσον.

Εξέχοντα στελέχη Ρεπουμπλικάνων καταδικάζουν την φραστική επίθεση που πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δυο τηλεπαρουσιαστές της εκπομπής Morning Joe του MSNBC.

Ο πρόεδρος της Αμερικής χαρακτήρισε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ως «τρελή, με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και με ματωμένο πρόσωπο από τα λίφτινγκ», τη Μίκα Μπρεζίνσκι, δημοσιογράφο και κόρη του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «ψυχοπαθή Τζο» τον Τζο Σκάρμπορο, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ είπε ότι οι χαρακτηρισμοί του Τραμπ ήταν κατώτεροι του αξιώματός του, ενώ επεσήμανε ότι οι αναρτήσεις αυτές «αντιπροσωπεύουν τι πραγματικά πάει λάθος με την αμερικανική πολιτική, και όχι το μεγαλείο της Αμερικής».

«Παρακαλώ απλά σταματήστε. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό» ανέφερε ο γερουσιαστής Μπεν Σάσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, δήλωσε με τη σειρά του ότι «δεν είναι σωστά σχόλια αυτά. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να στηρίζουμε τον πολιτισμένο διάλογο. Και όλο αυτό προφανώς δεν βοηθά.»

«Είναι μια θλιβερή μέρα για την Αμερική όταν ο πρόεδρος, αντί να κάνει τη δουλειά του, σπαταλά το χρόνο του τραμπουκίζοντας, λέγοντας ψέματα και εκτοξεύοντας μικροπρεπείς προσωπικές επιθέσεις» ανέφερε το γραφείο δημοσίων σχέσεων του MSNBC σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο Λευκός Οίκος, βέβαια, έσπευσε να υπερασπιστεί τον Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν νομίζω ότι ο πρόεδρος είναι άνθρωπος που αν δεχτεί φραστική επίθεση, δεν θα απαντήσει» είπε στο Fox News η εκπρόσωπος Τύπου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Οι άνθρωποι στο MSNBC και η συγκεκριμένη εκπομπή έχουν επιτεθεί προσωπικά πολλές φορές στον πρόεδρο. Και ο συγκεκριμένος σίγουρα δεν θα ανεχτεί να είναι θύμα τραμπουκισμού από φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης και φιλελεύθερες ελίτ μέσα στα μίντια, από το Χόλιγουντ ή από οπουδήποτε αλλού».

Οι Μπρεζίνσκι και Σκάρμπορο, παρουσιάζουν μαζί την πρωινή εκπομπή του MSNBC, Morning Joe και έχουν χλευάσει πολύ έντονα τον Τραμπ από τότε που ανέλαβε καθήκοντα.

Πρόσφατα, Ο Σκάρμπορο είπε ότι θυμίζει «παιδί που μπερδεύτηκε στα παντελόνια του», ενώ η Μπρεζίνσκι μίλησε για μέλη της κυβέρνησής του που «έχουν υποστεί λοβοτομή».

Η τέως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, χαρακτήρισε τις αναρτήσεις του Τραμπ στο Twitter ως «σεξιστικές, που προσβάλλουν την ελευθερία του Τύπου, αλλά και όλες τις γυναίκες». 
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: