Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ σκοτώνουν αμάχους στη Ράκα

Η επιτροπή του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία διαπιστώνει «συγκλονιστικές απώλειες αμάχων» εξαιτίας των αμερικανικών βομβαρδισμών στη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Πάουλο Πινέιρο, πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ, που ενημέρωσε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ερευνητές της Επιτροπής διαπίστωσαν ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των υπό τις ΗΠΑ συμμαχικών δυνάμεων που οι οποίοι έχουν εντατικοποιηθεί προκαλώντας αμέτρητους θανάτους μεταξύ των αμάχων.


Πρόκειται για τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), δηλαδή μια ομάδα από κουρδικές και αραβικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από τον συνασπισμό που δρα υπό τις ΗΠΑ, οι οποίες ξεκίνησαν την επιχείρηση στη Ράκα πριν από μια εβδομάδα με στόχο να πάρουν τον έλεγχό της από τους τζιχαντιστές.

Οι SDF, που υποστηρίζονται από συμμαχικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Συμμαχίας, έχουν καταλάβει εδάφη στα δυτικά, τα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα της πόλης.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πάουλο Πινέιρο, δέκα συμφωνίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και ενόπλων οργανώσεων για την απομάκρυνση των μαχητών και των αμάχων από τις πολιορκημένες περιοχές, μεταξύ των οποίων και το ανατολικό Χαλέπι, «συνιστούν σε κάποιες περιπτώσεις εγκλήματα πολέμου» καθώς οι άμαχοι «δεν είχαν καμία επιλογή».
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: