Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

Μαζική τροφική δηλητηρίαση προσφύγων σε καταυλισμό της Μοσούλης

Μία γυναίκα και ένα παιδί πέθαναν, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, επειδή προσβλήθηκαν από μαζική τροφική δηλητηρίαση σε καταυλισμό ανατολικά της Μοσούλης.

Οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν εμετό και ορισμένοι έχασαν τις αισθήσεις τους έπειτα από το δείπνο του Ιφτάρ, της διακοπής της νηστείας του ραμαζανιού, σύμφωνα με το βουλευτή, Ζάχεντ Χατούν, μέλος της επιτροπής εκτοπισμένων του ιρακινού κοινοβουλίου.

«Καταμετρήσαμε 752 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης και δύο θανάτους, μετά το γεύμα κατά τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού» χθες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σέιφ αλ-Μπαντρ.


Επείγουσα ιατρική φροντίδα χρειάζονται εκατοντάδες άτομα που δηλητηριάστηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο που δήλωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να προσδιοριστεί ο ακριβής λόγος της δηλητηρίασης στον καταυλισμό Χάσαν Σαμ.

Ο καταυλισμός βρίσκεται στο αλ-Χάζερ, στην οδική αρτηρία που συνδέει την Μοσούλη με το Ερμπίλ και φιλοξενεί πλήθος ανθρώπων που διέφυγε από την Μοσούλη κατά την διάρκεια της επίθεσης για την εκδίωξη των δυνάμεων του Ισλαμικού κράτους από τη πόλη.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ είναι το σκηνικό από τον Οκτώβριο μιας άγριας μάχης στην οποία αντιπαρατίθενται κυβερνητικές δυνάμεις με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που κατέλαβε την μητρόπολη το 2014.

Πάνω από 800.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση κατά του ΙΚ, βρίσκοντας καταφύγιο σε πολλούς καταυλισμούς γύρω από τη Μοσούλη.

Σε ανακοίνωσή της η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε πως «αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της αστυνομίας προκειμένου να κατανοήσουμε με σαφήνεια την αλυσίδα των γεγονότων και να αντλήσουμε μαθήματα από αυτό το τραγικό συμβάν ώστε να μην επαναληφθεί».
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: