Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2017

Ρατσιστικό παραλήρημα του Κατσίκη των ΑΝΕΛ για τους μετανάστες

Νέο ρατσιστικό παραλήρημα στη Βουλή από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος επιτέθηκε εμμέσως στον εκπρόσωπο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Ο Σαμσιντίν Ιντρίσου από τη Γκάνα μιλώντας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής υπαινίχθηκε ότι οι μετανάστες που διαβιούν στη χώρα μας δεν έχουν πάντα δίκαιη αντιμετώπιση από τις Αρχές, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τα θύματα που καταγγέλλουν ρατσιστική βία εναντίον τους πρέπει να δικαιώνονται ώστε να μην επαναληφθούν περιστατικά τύπου Μανωλάδας, όπως αναφέρουν Τα Νέα.


Η άποψη αυτή δεν άρεσε στον βουλευτή των ΑΝΕΛ ο οποίος εγκάλεσε την πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή επειδή τον ευχαρίστησε για την τοποθέτησή του: «Τι τον ευχαριστείτε; Που έρχεται εδώ και βρίζει τους Έλληνες;» είπε ενοχλημένος ο Κατσίκης, προκαλώντας τη δυσφορία των παριστάμενων βουλευτών πλην εκείνου της Χρυσής Αυγής.

Η ενόχληση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε από την τοποθέτηση της Παναγιώτας Δριτσέλη, η οποία σχολίασε: «Καμιά φορά ξεχνάμε ότι κάποια αυθόρμητα εντός εισαγωγικών ξεσπάσματα εξυπηρετούν μύχιους μισαλλόδοξους πόθους κι οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Πίσω από την ταμπέλα του πατριώτη κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Αν δεν καταλάβουμε ότι η προάσπιση της Δημοκρατίας μας περνάει μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορούμε να πάμε μπροστά».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: