Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Οπλοστάσιο ανακαλύφθηκε στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στα Ηλύσια Πεδία

Ένα οπλοστάσιο ανακάλυψαν αστυνομικοί στη Γαλλία, στη διάρκεια ερευνών στο σπίτι του δράστη της αποτυχημένης επίθεσης στη λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων.

Τα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του 31χρονου δράστη της επίθεσης. Ο άνδρας διέθετε άδεια οπλοκατοχής παρότι ήταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις Αρχές εξαιτίας της σύνδεσής του με το ακραίο Ισλάμ, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Η αστυνομία καταρτίζει κατάλογο με τα όπλα και τον εξοπλισμό που εντοπίστηκε στο σπίτι του Άνταμ Τζαζίρι, ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη, όταν έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα αστυνομικό όχημα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.


Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα τουφέκι, δύο πιστόλια, σφαίρες και δύο γκαζάκια.

Ο 31χρονος περιλαμβανόταν από το 2015 στον κατάλογο των ατόμων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της ένταξής του σε ακραίο ισλαμιστικό κίνημα. Ο Τζαζίρι διέθετε άδεια οπλοκατοχής επειδή ήταν αθλητής της σκοποβολής. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν εννέα όπλα.

«Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος, και σίγουρα όχι εγώ, από το γεγονός ότι ένα άτομο για το οποίο έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας εξακολουθεί να έχει μια τέτοια άδεια», παραδέχθηκε την Τρίτη ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τζαζίρι έλαβε άδεια οπλοκατοχής προτού χαρακτηριστεί από τις υπηρεσίες Πληροφοριών πιθανή απειλή. Τότε δεν υπήρχε λόγος να μην του δοθεί άδεια, τόνισε ο Φιλίπ.

Ο γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η άδεια οπλοκατοχής του Τζαζίρι πιθανόν να ίσχυε ακόμη και αφού τέθηκε υπό παρακολούθηση. Τρεις πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα το επιβεβαίωσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερα μέλη της οικογένειας του 31χρονου που σκοτώθηκε κατά την απόπειρα επίθεσης στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, έχουν τεθεί υπό κράτηση. 
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: