Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

Στο μικροσκόπιο των Εισαγγελέων Διαφθοράς η υπόθεση C4I - Ερευνούν για μίζες τον Σημιτη!

Ποινική έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία Διαφθοράς με αφορμή τους ισχυρισμούς πρώην κορυφαίου στελέχους γαλλικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων, ο οποίος άφησε υπόνοιες ότι για την σύμβαση που αφορούσε την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 «χρηματίστηκε ακόμη και ο τότε πρωθυπουργός» Κώστας Σημίτης.

Μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν σχηματίσει δικογραφία με αντικείμενο όσα φέρεται να ισχυρίστηκε και μάλιστα εδώ και δέκα χρόνια, ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας Thales Engineering & Consulting, η οποία το 2003 είχε αναλάβει το έργο του εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών τύπου Standard του Πολεμικού Ναυτικού. Ο άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον των αρχών της πατρίδας του, ότι η THALES ουσιαστικά έχασε στο διαγωνισμό για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (C4I) γιατί η αμερικανική εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε το έργο, δωροδόκησε σε... ανώτατο επίπεδο την τότε κυβέρνηση Σημίτη.


Μάλιστα το εν λόγω κορυφαίο στέλεχος της THALES, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, ισχυρίστηκε σε Γάλλους εισαγγελείς ότι ο Έλληνας πρόεδρος της Thales International Greece, κατά την επίμαχη περίοδο, του είχε αναφέρει ότι το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων το έχασαν γιατί «δωροδόκησαν χαμηλά». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρώην επικεφαλής της THALES υποστηρίζει ότι η ακριβής φράση του προέδρου του ελληνικού τμήματος της εταιρείας ήταν: «Χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό». Στην κατάθεση αυτή ο Γάλλος φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι η αμερικανική Saic -που τελικώς ανέλαβε το C4I- υποστηριζόταν από τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι.

Η επίμαχη κατάθεση φαίνεται να ήταν στη διάθεση της Δικαιοσύνης από το 2006, όταν και είχε αποσταλεί μαζί με άλλα έγγραφα σε αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχαν υποβάλει οι γαλλικές αρχές στην Ελλάδα, στο πλαίσιο έρευνας που έκαναν για πρακτικές διαφθοράς από την THALES. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν είχε αξιολογηθεί επαρκώς μέχρι πριν λίγο καιρό οπότε, με αφορμή δημοσιεύματα, η κ. Δημητρίου έδωσε εντολή να ερευνηθεί η βασιμότητα όσων διαλαμβάνονται στον φάκελο αυτό.
ΑΠΕ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι μικροσκόπιο; Για να κάνει το τόσο ΤΟΣΟ και να λένε ότι κάτι κινείται προς την κατεύθυνση της δικασιοσύνης;

Ανώνυμος είπε...

Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ "ΦΩΣ".
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΛΕΕΙ "ΦΩΣ" ΕΝΟΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

1.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ
2.Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ.
3.ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ....ΑΓΟΡΙΑ......

Ανώνυμος είπε...

@1:34

Επίσης, πρόσεχε την ορθογραφία σου.
Στο 3 το λάθος να διορθωθεί και να γίνει ... κούκλες...