Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

Στην EXIN ξεπουηθηκε το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής για 718 εκατ.ευρω

Ανακοινώθηκε και επίσημα η εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την EXIN Financial Services Holding B.V. («EXIN»).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλυτική ανακοίνωση της EXIN, μέσω της συμφωνίας για την εξαγορά του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έναντι 718 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινά μία μακροχρόνια συνεργασία της με την ΕΤΕ. 

Το τίμημα αυτό, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μεταφράζεται σε εταιρική αξία ύψους 958 εκατομμυρίων ευρώ, υπό τον όρο της τελικής έγκρισης των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.


Η ΕΤΕ θα διατηρήσει μερίδιο 25% των μετοχών στην Εθνική Ασφαλιστική, η οποία θα παραμείνει ο αποκλειστικός φορέας τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών της ΕΤΕ, όπως ορίζει η νέα 10ετής συμφωνία για προϊόντα ασφάλισης ζωής, αποταμίευσης και ζημιών.

Η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί την μεγαλύτερη και παλαιότερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα.

Η συμφωνία και η συνεργασία αναδεικνύουν τη δέσμευση της EXIN για την ανάπτυξη νέων ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή, σε συνέχεια της εξαγοράς μεριδίου ύψους 50% στην AIG Ελλάδος το Δεκέμβριο του 2016. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το χαρτοφυλάκιο εταιριών της EXIN θα παράγει ασφάλιστρα της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως από την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η EXIN και η ΕΤΕ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, μοιράζονται την κοινή φιλοδοξία για την ανάπτυξη της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω της σημαντικής αναβάθμισης κεντρικών συστημάτων και διαδικασιών, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών, και ιδιαιτέρως των brokers και ασφαλιστικών πρακτόρων της, αλλά και των ασφαλισμένων. Η EXIN θα συνεισφέρει στη συνεργασία την τεχνογνωσία της σε θέματα διανομής, και αναδοχής ασφαλειών, καθώς και σε τεχνικά και ψηφιακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατοχυρωμένης της εφαρμογής και αλγόριθμου «Intelligent Data» που βασίζεται σε τεχνολογία πρόβλεψης συμπεριφορών.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την εδραίωση της συνεργασίας μας με την ΕΤΕ. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας στην Εθνική Ασφαλιστική ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω την εξαιρετική βάση που τόσο επιδέξια έχουν οικοδομήσει οι εταίροι μας στην ΕΤΕ. Ο συνδυασμός των διαχρονικών αξιών της Εθνικής Ασφαλιστικής με την τεχνολογική μας εμπειρογνωμοσύνη θα συμβάλουν στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών προς τους πελάτες τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Matt Fairfield, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της EXIN.

«Η συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει τη δέσμευσή μας στην αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Νότιας Ευρώπης ως μέρος της Πανευρωπαϊκής μας στρατηγικής. Η EXIN έχει την τεχνογνωσία να ηγηθεί της αναγέννησης του κλάδου σε όλη την περιοχή» δήλωσε ο John Koudounis, συνιδρυτής της EXIN.

Ο συνιδρυτής της ΕΧΙΝ John Calamos δήλωσε: «Αναζητώ ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε ευτυχείς γιατί βρήκαμε κάτι το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας».

Η UBS Limited ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της EXIN για τη συναλλαγή, ενώ η Price Waterhouse Coopers παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες συναλλαγών και η Norton Rose Fulbright ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της EXIN. Το LXM Group και η SAP Legal ενεργούν ως τοπικοί σύμβουλοι της EXIN. in.gr

 ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: