Τρίτη, Ιουνίου 06, 2017

Ο Τραμπ επιχαίρει για την απομόνωση του Κατάρ ...ενω η Αμερικανικη κυβερνηση εχει βοηθησει εμπρακτα το ISIS

Την εκτίμησή του ότι η απομόνωση του Κατάρ από τις αραβικές χώρες «ενδεχομένως είναι η αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας» εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, o Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε ότι, όσον αφορά τη χρηματοδότηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού, «όλα τα στοιχεία δείχνουν το Κατάρ».

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι το Κατάρ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική βάση στην περιοχή, έδρα της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης της Μέσης Ανατολής, βάση κρίσιμη στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.


Στον διεθνή συνασπισμό, με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, συμμετέχει και η Ντόχα.

Μέσω των αναρτήσεών του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε τα εύσημα στον εαυτό του για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή «ήδη αποδίδει καρπούς», καθώς οι ηγέτες της περιοχής υλοποίησαν την υπόσχεσή τους να υιοθετήσουν σκληρή γραμμή στο θέμα της χρηματοδότησης των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

«Είναι τόσο καλό να βλέπω ότι η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία με τον βασιλιά και 50 χώρες ήδη αποδίδει καρπούς», έγραψε.
Και συμπλήρωσε ότι οι χώρες του Κόλπου υποσχέθηκαν ότι «θα υιοθετήσουν μια σκληρή γραμμή εναντίον της χρηματοδότησης του εξτρεμισμού και όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν το Κατάρ» ήταν το μήνυμα που έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει επίσης:

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής μου στη Μέση Ανατολή επιβεβαίωσα ότι η χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας πρέπει να σταματήσει. Οι ηγέτες έδειξαν με το δάκτυλο το Κατάρ- Και κοιτάξτε!».
Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Υεμένη, η Αίγυπτος και οι Μαλβίδες έχουν ήδη διακόψει κάθε διπλωματική κι εμπορική σχέση με το εμιράτο του Κατάρ με την κατηγορία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Αν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, απηύθυνε αμέσως έκκληση στις χώρες του Κόλπου να παραμείνουν «ενωμένες», τα «τιτιβίσματα» του Αμερικανού προέδρου δείχνουν να επικροτούν την απόφαση για απομόνωση του Κατάρ.
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
6-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: