Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2017

Δεν έπεισε ο ξάδερφος του Κ.Μητσοτάκη στην Εξεταστική για την Υγεία

Ο Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης, όπως δήλωσε στη συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Υγεία, το μεσημέρι της Τρίτης, συνέχισε την καριέρα του και στην «ΗΜΙΘΕΑ» μετά την εκποίηση του «Ντυνάν», αφού έγινε μέλος του ΔΣ και έμμισθος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Προκαταβολική ασυλία στη διοίκηση του νοσοκομείου από Ά.Γεωργιάδη

Δεν κατάφερε ωστόσο να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το πώς, αμέσως μετά τη μεταβίβαση του νοσοκομείου, ο ίδιος ανέλαβε θέση ευθύνης στην εταιρεία που το αγόρασε.

Παράλληλα, δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά ούτε και για τη νυχτερινή τροπολογία Βορίδη, που επέτρεπε σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία να αγοράσει το Ντυνάν, και ψηφίστηκε πέντε μέρες πριν τον πλειστηριασμό του νοσοκομείου.


Μάλιστα ο κ. Πανεθυμιτάκης αποκάλυψε πως ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε διαβεβαιώσει τα μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου πως θα έπαιρναν ασυλία, κάτι το οποίο διασφάλισε η τροπολογία του Μάκη Βορίδη.

«Σώσαμε το νοσοκομείο»

Ο μάρτυρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του υπεραμύνθηκε της εκποίησης του νοσοκομείου, υποστηρίζοντας πως η πράξη αυτή δεν είχε τίποτα κολάσιμο, αφού το νοσοκομείο βρίσκονταν σε τραγική κατάσταση και μόνο έτσι «κατάφεραν να το σώσουν». 

Όπως είπε, την περίοδο της μεταβίβασης, το νοσοκομείο είχε 300 εκατ. ευρώ σωρευμένα χρέη, και απλήρωτους εργαζόμενους για 11 μήνες. Ακόμη, τα έσοδα του νοσοκομείου ήταν ενεχυριασμένα και αν δεν υπέγραφε την μεταβίβαση, τότε θα έκλεινε μέσα σε μια εβδομάδα.

«Σώσαμε το νοσοκομείο. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε κλείσει. Υπήρχε τρομερή πίεση, ή θα υπογράφαμε ή θα έκλεινε το νοσοκομείο αύριο το πρωί», όπως υποστήριξε. 

Δήλωσε ακόμη, πως δεν δέχθηκε ποτέ καμία παρέμβαση από κάποιο πολιτικό πρόσωπο, αλλά και πως η συγγένειά του με την οικογένεια Μητσοτάκη δεν διαδραμάτισε ρόλο στον διορισμό του, ο οποίος έγινε μετά από απόφαση Ειρηνοδικείου.

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως δεν «είχε ενημερώσει τα ξαδέρφια του για την κατάσταση του νοσοκομείου», αφού, όπως είπε, είχε τυπικές σχέσεις μαζί τους και ανήκε σε άλλο πολιτικό κόμμα. 

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την επόμενη Πέμπτη, 13 Ιουλίου με την κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Διαμαρτυρία από την κυβέρνηση για την μη προβολή της Εξεταστικής από ΜΜΕ

Τη δυσαρέσκεια για τη μη προβολή των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας από αρκετά ΜΜΕ, εξέφρασαν στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαμαρτυρία των βουλευτών ήρθε μετά από την απάντηση του ΕΣΡ, που έκανε λόγο για μη δυνατότητα παρέμβασης για το αν θα μεταδοθεί ή όχι η είδηση, αλλά ότι αυτό έγκειται στην κρίση του εκάστοτε δημοσιογράφου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης υποστήριξε ότι η μη μετάδοση της είδησης ισοδυναμεί με απόκρυψη και πρότεινε να αποσταλεί και νέα επιστολή προς το ΕΣΡ στην οποία θα κατονομάζονται ΜΜΕ. «Επιβάλλεται τα ΜΜΕ να έχουν αντικειμενική ενημέρωση κ πλουραλιστική πληροφόρηση», δήλωσε ο Σπύρος Λάππας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφορετική άποψη διατύπωσαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στη μετάδοση των ειδήσεων. «Ποια είδηση βγάλαμε από τις συνεδριάσεις;», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Βλάχος από την ΝΔ, προσθέτοντας πως «κάποιοι θέλουν τα 10 τους λεπτά στα δελτία ειδήσεων. Το μικρόφωνο είναι γλυκό για όλους, το καταλαβαίνουμε» 
Κατερίνα Κανάκη 
avgi.gr

ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: