Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2017

Στην Ολομέλεια το πόρισμα της προανακριτικής που στέλνει το Γιάννο Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με το πόρισμα, διαπιστώνεται η αναρμοδιότητα της Βουλής και επί του αδικήματος της απιστίας, αλλά και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και οδηγεί τον πρώην υπουργό, να δικαστεί από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Η αναρμοδιότητα επί του ξεπλύματος προκύπτει, επειδή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ορίζει ότι μόνο για εγκλήματα που οι πολιτικοί τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ανακύπτει η ειδική αρμοδιότητα της Βουλής.


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη ως κοινός πολίτης, χωρίς τις ειδικές και ευνοϊκές ρυθμίσεις που ισχύουν κατά το Σύνταγμα για μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργούς.

Στο πόρισμα περιλαμβάνονται τα στοιχεία της έρευνας που έκανε η επιτροπή τους τελευταίους δυόμιση μήνες. Ενδεικτικό είναι, πως μέσα στο πόρισμα αναφέρονται στοιχεία  σχετικά με τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στο σπίτι του κ. Παπαντωνίου, όπου διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε σε πέντε διαφορετικές τράπεζες στην Ελλάδα, 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες υποκαταστήματα.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του πορίσματος αποκαλύπτονται στοιχεία για την απόκρυψη εσόδων, αλλά και για τους αδήλωτους επενδυτικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού στην Ελβετία.

Κατά τη τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής και παρά την διάθεση να υπάρξει συναίνεση όλων των κομμάτων, μέσω της ενσωμάτωσης όλων των αποκλινουσών απόψεων σε ένα κείμενο, ΧΑ, ΚΚΕ και Ποτάμι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, ζητώντας να διερευνηθούν περαιτέρω οι τυχόν ποινικές ευθύνες του Παπαντωνίου. Κατερίνα Κανάκη avgi.gr


ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: