Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2017

Κανείς πειθαρχικός έλεγχος για την εμπλοκή του λιμενικού στην υπόθεση Γιαννουσάκη

Κανένας πειθαρχικός έλεγχος δεν έχει διενεργηθεί σχετικά με την εμπλοκή του υπαξιωματικού του λιμενικού στην υπόθεση Γιαννουσάκη, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός, ο οποίος τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Θ. Παπαθεοδώρου, ότι «εφόσον κατά τη διερεύνηση προκύψει η αναγκαιότητα για πειθαρχικό έλεγχο, τότε σας διαβεβαιώ ότι θα παραγγελθεί άμεσα». 


Όπως είπε εξάλλου μετά την μήνυση που έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Άρειος Πάγος έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση και άρα οι ενέργειες του λιμενικού εμπίπτουν στην έρευνα της Δικαιοσύνης. Όσον αφορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου του, αρκέστηκε να πει πως «εγγυάται ότι όσα στοιχεία ζητηθούν (από τον αρμόδιο εισαγγελέα) θα χορηγηθούν άμεσα και πλήρως». 

Μάλιστα διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον κ. Παπαθεοδώρου: «Πιστεύετε ότι μια ΕΔΕ που θα διαταχθεί θα μπορέσει να δώσει στοιχεία περισσότερα από έναν εισαγγελέα και ότι θα έχει πρόσβαση σε στοιχεία περισσότερη από όση έχει ένας εισαγγελέας Εφετών;». Από εκεί και πέρα, όπως είπε, «οποιαδήποτε πειθαρχική παράβαση διαπιστωθεί, αυτή θα ελεγχθεί άμεσα».

Ο ερωτών βουλευτής, αναφερθείς στην υπόθεση, είπε ότι σύμφωνα με όσα καταθέτει ο ισοβίτης «εκβιαζόταν από τον Χριστοφορίδη», επίσης του καταλογίζει ότι έχει διαρρεύσει τις καταθέσεις του και επίσης ότι το ίδιο πρόσωπο «φέρεται να είναι διαμεσολαβητής συμφερόντων που διαδραματίζει μεν κομβικό ρόλο στην υπόθεση αλλά φαίνεται να έχει επικοινωνίες με τον κ. Καμμένο και την εισαγγελέα κυρία Τζίβα και επικοινωνεί δια ζώσης με τον κρατούμενο». 

«Ποιος σας κρατάει να ξεκινήσετε την πειθαρχική υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση; Η αδράνεια του υπουργείου σας σάς συμπεριλαμβάνει σε όλους αυτούς που ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. 

» Αν τον καλύπτετε θα μοιραστείτε και τις ευθύνες αργότερα όταν η ποινική διαδικασία θα σας εγκαλέσει. Ποιο είναι το αδίκημα; Κατάχρηση εξουσίας», είπε ο κ. Παπαθεοδώρου στον υφυπουργό, τον οποίο είχε ρωτήσει με ποιου εντολή ενεπλάκη ο λιμενικός και από πότε, αν ενημερώθηκε και πότε η πολιτική ηγεσία για την παράνομη δραστηριότητα και όταν έγινανόλα γνωστά ποια πειθαρχική διαδικασία εκκινήθηκε. 

Ο κ. Σαντορινιός επί της ουσίας αμφισβήτησε ότι προκύπτει παράνομη δραστηριότητα από την εμπλοκή του λιμενικού υπαλλήλου και εγκάλεσε τον βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. ότι «υιοθετείτε άκριτα καταθέσεις και μαρτυρίες και τα θεωρείτε ως δεδομένα και λέτε ότι υπάρχει παράνομη δραστηριότητα». «Από πού προκύπτει, ή μήπως από τα τηλεπαράθυρα και τα σάιτ;», διερωτήθηκε. «Υιοθετείτε άκριτα κατηγορίες που εξετάζονται από εισαγγελέα εφετών. 

» Κάθε λεπτομέρεια που θα χρειαστεί ο εισαγγελέας, θα του διατεθεί πάραυτα. Ξέρετε πόσο κρατάει μια ΕΔΕ; Πάρα πολύ χρόνο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και παρελκυστική αυτή η διαδικασία» πρόσθεσε ο υφυπουργός, ενώ αντέτεινε στον κ. Παπαθεοδώρου: «Δεν είπατε ότι η υπόθεση αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έφερε το λιμενικό και στέλεχος σε αυτές τις επιτυχίες ήταν και ο ίδιος. Το τι έκανε μετά θα το δούμε. Εγώ δεν αθωώνω κανέναν αλλά ήταν μέσα σε αυτή την επιτυχία. Η υπόθεση είναι ακόμα σε εξέλιξη». 

Ενώ σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και της ανεργίας τα οποία ενοχλούν κάποιους. «Όση λάσπη και να πετάξετε εμείς θα προχωρήσουμε», είπε ο κ. Σαντορινιός εξοργίζοντας τον βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» αποκαλώντας τον υφυπουργό «θρασίμι»: «Θρασίμι, ε θρασίμι, άντε να πας στον βούρκο σου…», του είπε.

Στην συζήτηση ενεπλάκη και ο παριστάμενος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς ο οποίος είπε στον κ. Κεγκέρογλου: «Στην πολιτική χρειάζεται και γενναιότητα και θα περιμέναμε να αναγνωρίσετε ότι κάτι πάει καλά στην οικονομία. Στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε για το ποιος ήταν ο μαγκίτης που οργάνωσε την ιστορία».

Λάμπρος Σταυρόπουλος
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-7-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: